Bonnenregen voor overtreders coronaregels in Zwolle

Foto van auteur

Foto: Peter Denekamp

Zwolle – De politie heeft de afgelopen dagen meerdere mensen op de bon geslingerd omdat ze zich niet hielden aan de verscherpte coronamaatregelen. Sinds enige tijd is er een noodverordening van kracht waardoor samenscholing verboden is. Ook moeten mensen op anderhalve meter afstand van elkaar blijven.

Over het algemeen houden Nederlanders zich goed aan de verscherpte maatregelen. Ook de gevreesde drukte afgelopen zondag bleef uit volgens Max Daniël, coördinator corona bij de Nationale Politie. Ondanks het mooie weer hielden de meeste mensen zich goed aan de gemaakte afspraken.

Ook in Zwolle hield de massa zich goed aan deze afspraken. Desondanks ontving de politie toch veel meldingen over samenkomsten. Zaterdag reden wijkagenten Johan Wakker en Silvia Slagter diverse drukke plekken af in Zwolle-Oost. “Met dit weer is het super aantrekkelijk om naar buiten te gaan. Houd vol, blijf binnen,” zegt Wakker. “En anders echt op minimaal anderhalve meter afstand van elkaar.”

Zaterdagavond kregen onder meer vier jongeren een prent. Het kwartet gebruikte een auto om samen het weekend te vieren. Ook dit is een vorm van samenscholing volgens de politie omdat de anderhalve meter afstand niet in acht kan worden genomen. 

Zondag was er veel politietoezicht in de binnenstad. Agenten reden met politiewagens, motoren en fietsen door het centrum. Mensen die te dicht bij elkaar zaten werden gewezen op de anderhalve meter afstand. Bij Talamini op de Grote Markt stond een lange rij Zwollenaren te wachten om een ijsje te kopen. Zij hielden zich keurig aan de geldende coronaregels.

Maandagavond ontving de meldkamer van de politie opnieuw talloze meldingen over samenkomsten. In totaal slingerden agenten twaalf mensen op de bon voor het overtreden van de noodverordening. Bij hen valt binnenkort de strafbeschikking van het Openbaar Ministerie op de mat. Een dure grap, de boete voor het aan de laars lappen van de coronamaatregelen bedraagt maar liefst 390 euro.

Foto's 3
Bonnenregen voor overtreders coronaregels in Zwolle - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp
Bonnenregen voor overtreders coronaregels in Zwolle - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp
Bonnenregen voor overtreders coronaregels in Zwolle - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp