Zwolse jeugdwielrenner present in KIDS-TOUR 2008

Foto van auteur

Berlijn – Tijdens de internationale KIDS-TOUR 2008 is een team van vier wielrenners afgereisd naar Berlijn. Het DA-team bestaand uit Rick Mensink (Hanzerenners Zwolle), Rutger Vos, Karen Elzing en Stan Wijkel (allen van de WSV Emmen) wilde serieus meedingen naar de prijzen in Berlijn.

Aan deze internationale driedaagse wielerwedstrijd streden 144 renners uit heel Europa om de eindoverwinning. Op Vrijdag werd gestart met een tijdrit over 7.5 km. Hier werden de Rick Mensink en Stan Wijkel  van Team DA/In de Gaper verdienstelijke geklasseerd op een 19en 25e plek, op slechts enkele seconden van de top 10.

Op zaterdag volgde een omloop van 48KM door de heuvels nabij de Wannsee in Berlijn. Hier werd de slag om de ereplaatsen net gemist en eindigden de renners in het peloton dat streed om de derde plek. Door het sterke rijden van Karen Elzing, veroverde zij daarmee de roze trui, beste dame!

Op Zondag was het afsluitende criterium op de Kurfürstendamm in het hartje van Berlijn. Na een slopende wedstrijd in een zeer hoog tempo wist een groepje van 5 renners zich los te werken van het peloton. Na diverse uitlooppogingen waren de renners van Team DA/In De Gaper in de slag om de dagprijzen. Rick Mensink werd in de eindsprint 8e en Stan Wijkel 10e. Daarmee stonden twee renners bij de huldiging op het podium.

In het eindklassement wist Karen Elzing zich te handhaven als beste meisje, werd Rick Mensink 18e , hij stond hiermee ook op het podium.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)