Het weer: Kans op stevige buien en te koel

Foto van auteur

Verhulststraat
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Vrijdag is het buiig. Het voordeel van buien is dat het niet continu regent en tussendoor droog is. Natuur, landbouw en je gazon kunnen trouwens wel wat water gebruiken, na zo veel droge dagen.

Maar daar is dan ook alles mee gezegd. Want het is koel weer, te koel. Een maximum van slechts 13 graden. Wolken hebben de overhand, de zon zit klem in de gaatjes ertussen. Kans op buien is er al in de ochtend. De actiefste exemplaren, die mogelijk hagel en onweer gaan produceren, koersen in de loop van de ochtend en in de middag in deze richting. Heb je zicht op het westen, dan kun je ze zien aankomen.

Heb je dat niet, gebruik dan je favoriete neerslagradar app. De wind varieert tussen zuidwest en noordwest, windkracht 3 tot soms 4. En tijdens buien kans op flinke uitschieters. In de loop van de avond gaat de fut eruit bij de buien, maar ook in de de nacht kan er nog eentje over de stad trekken.

Zaterdag is het nog niet afgelopen met de buiigheid, maar we verwachten dat het er minder zijn dan op vrijdag en dat ze minder actief zijn. De middagtemperatuur is met 15 graden teleurstellend, een gevoel dat wordt versterkt door de stevige zuidwestenwind, kracht 4, die er ook in de avond nog zin in heeft.

Zondag in de loop van de dag minder wind, maar toch nog een dikke kracht 3. Kans op buien blijft er bestaan, de meeste kans in de middag.

Vanaf de tweede helft van volgende week is er perspectief op droog weer met zon. En een stuk hogere temperatuur.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)