Winnaars Minecrafttoernooi 2020 bekend

Foto van auteur

Zwolle – Tijdens het jaarlijks Minecrafttoernooi met als thema “Leermonumenten”, zijn weer veel mooie gebouwen ontworpen.

De jury heeft 3 prijswinnaars bekend gemaakt die allemaal hun gebouw mogen presenteren tijdens Open Monumentendag op 12 september in de Grote Kerk in Zwolle.

Het jaarlijkse Minecrafttoernooi was dit jaar helemaal online door de corona-maatregelen. De deelnemers zijn niet echt bij elkaar geweest, maar wel online. Ze moesten inspiratie opdoen en werken met een beperkt aantal tekeningen en foto’s. Met die beperkte informatie hebben 18 deelnemers in de leeftijd 6 t/m 15 jaar monumentale scholen nagebouwd.
Deelnemers konden kiezen uit vijf “Leermonumenten”; de Rijks HBS, de Industrie- en Huishoudschool (inmiddels gesloopt), de Oude Ambachtsschool, de Finse School (eveneens gesloopt) en het Thomas a Kempis Lyceum. Een jury bestaande uit Monique Schuttenbeld (Wethouder Erfgoed en Cultuur) en Astrid Vrolijk – De Mooij (directeur Stadkamer) heeft de inzendingen beoordeeld en 3 winnaars uitgekozen.

De winnaar in de categorie 6-10 jaar is Jurre de Lange met de Oude Ambachtsschool; een mooi ontwerp met de typische elementen van de bouwstijl. In de categorie 11-16 jaar wint Remco Meinen met een, door het gebruik van lichtelementen, zeer sfeervolle en perfect nagebouwde Oude Ambachtsschool. De originaliteitsprijs is gewonnen door Sofia van Veen met de Finse School, waarbij vooral de omgeving, het schoolplein met veel fantasie-elementen opvalt.

De 3 prijswinnaars presenteren hun gebouw op zaterdag 12 september tijdens Open Monumentendag in de Grote Kerk. Bezoekers kunnen de gebouwen van de buiten- en binnenkant bekijken in virtual reality en vervolgens stemmen voor de publieksprijs.
Het Minecrafttoernooi is een initiatief van gemeente Zwolle en Stadkamer en wordt ondersteund door het Historisch Centrum Overijssel.

Foto 1
Winnaars Minecrafttoernooi 2020 bekend