Landstede Hammers verwelkomt Canadese speler Yasiin Joseph

Foto van auteur

Foto: Ingezonden foto

Zwolle – Landstede Hammers krijgt aankomend seizoen de beschikking over Yasiin Joseph. De 23-jarige Canadees is inzetbaar als point guard en tekent in Zwolle zijn eerste profcontract.

Joseph genoot zijn opleiding op de Carleton University en speelde de voorbije seizoenen voor de Carleton Ravens. De point guard won meerdere nationale titels en kwam afgelopen seizoen tot 22 wedstrijden.

Hij kwam daarin tot een gemiddelde van 14,7 punten per wedstrijd. Op dit moment speelt Joseph nog voor de Ottawa BlackJacks, waarmee hij uitkomt in de Canadian Elite Basketball League Summer Series.

Aart van der Horst, algemeen manager van Landstede Hammers, is blij met de komst van de Canadese point guard. “We zochten naar een makkelijk scorende speler en met Yasiin denken wij die gevonden te hebben. We hebben hem nadrukkelijk gevolgd en is er een goed beeld ontstaan. Yasiin is lichtvoetig, heeft souplesse en is heel efficiënt. Al met al een speler met veel potentie, die ons aankomend seizoen echt gaat helpen. Samen maken we er een mooi jaar van.”

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)