Het weer: Bewolkt, in de middag en avond regen

Foto van auteur

Obrechtstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Donderdag is weer een dag zonder haar. Met ‘haar’ bedoelen we de zon boven Zwolle. Een zwak schijnsel is in de ochtend nog mogelijk door het wolkendek heen, alsof ze achter matglas zit. Er nadert regen, tegen het middaguur is het hier. De rest van de middag hebben we te maken met regenachtige perioden, die in avond worden afgesloten met een nagekomen bui.

De meeste neerslag wordt voor het westen van het land berekend. In Zwolle wordt het ook nat, de verwachting is een neerslagtotaal rond 5 millimeter. De wind is gematigd bezig. Kracht 3 uit het zuidoosten, later draaiend naar zuid tot zuidwest. Wat doet het kwik deze donderdag? Niet veel, het stijgt van 14 graden in de ochtend naar ongeveer 17 graden in de middag. Woensdagmiddag noteerden onze twee stadsweerstations 20 graden, dankzij wat zon.

In de nacht van donderdag op vrijdag wordt de wind zwak en draait naar het oosten. Er zijn opklaringen en dit levert in het buitengebied vrijdagochtend misschien mistbanken op.

Vrijdag is er aanvoer van wolken vanuit het zuiden. Daar zorgt een lagedrukgebiedje voor, dat dan met het centrum voor de Normandische kust is gearriveerd. De bewolking lijkt vooral vrijdagochtend nog voldoende openingen te bieden voor zonnestralen. De kans op regen is klein in onze regio. Al met al belooft vrijdag geen slechte dag te worden, als je genoegen neemt met een middagtemperatuur van 18 graden en een dikke windkracht 3 uit het oosten.

Genoemd lagedrukgebiedje komt in het weekend dichtbij. Het laat ons kennismaken met een herfstachtig weertype. Regenzones cirkelen rond en op zondag trekt de wind aan.