Zwolle – Sommige beroepsgroepen lopen het risico besmet te raken met Hepatitis B, C en HIV. Tijdens hun werk kunnen medewerkers gebeten worden, bloedspatten krijgen of zich prikken. Hoewel het niet vaak voorkomt dat een medewerker daadwerkelijk besmet raakt, is een snelle intake en bloedanalyse van belang om uitsluitsel te bieden over besmetting en ziekte te voorkomen.
Met ingang van 1 oktober kunnen medewerkers werkzaam in branches als de zorg, brandweer en politie tegen een vergoeding gebruik maken van het Meldpunt Prikaccidenten Isala. Het meldpunt biedt bedrijven de mogelijkheid om de volledige afhandeling, behandeling en monitoring van prikaccidenten uit te voeren. Deze voorziening kan echter ook interessant zijn voor medewerkers werkzaam in de groenvoorziening, afvalverwerking of in penitentiaire inrichtingen.
Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met de afdeling Arbo & Milieu van de Isala klinieken, tel. (038) 424 66 00.
Zeven dagen per week, 24 uur per dag
Na een accident is een snelle diagnose, binnen 2 uur nadat het accident heeft plaatsgevonden, van groot belang. Op basis hiervan wordt een behandeling ingezet om ziekte zoveel mogelijk te voorkomen. Voor een mogelijk vervolgonderzoek naar HIV of Hepatitis C wordt binnen de Isala klinieken snel contact geregeld met een infectioloog. Het Meldpunt Prikaccidenten Isala is zeven dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar waarmee bedrijven dus verzekerd zijn van een snelle en gecoördineerde behandeling van hun medewerker.