Kerstpakkettenactie 2020 gaat helemaal digitaal

Foto van auteur

Archieffoto: Inpakmoment van kerstpakketten
Foto: Kerst Zwolle

Zwolle – Zelf digitaal boodschappen doen voor de kerstpakkettenactie of gelijk een kerstpakket aanschaffen voor de Zwolse minima? Het kan nu via de webshop van KerstZwolle: www.kerstzwolle.nl.

Ruim 2.700 huishoudens in Zwolle hopen ook dit jaar weer een kerstpakket te ontvangen via de Stichting KerstZwolle. Hierbij is uw hulp hard nodig. Helaas is inzamelen in de supermarkten dit jaar niet mogelijk. Samen met u gaat Stichting KerstZwolle de uitdaging aan om toch deze kerst de minima van Zwolle te verrassen met een goed gevuld pakket. Juist in deze tijd, waar eenzaamheid en armoede op de loer liggen.

Dit jaar kopen zij zelf producten voor de pakketten in. Vervolgens worden de pakketten ingepakt, geheel volgens de regels van het RIVM en de Rijksoverheid. Om al die producten te kunnen kopen is er geld nodig, veel geld. Helaas is inzamelen in de supermarkten dit jaar niet mogelijk. Daarom vraagt de stichting dit jaar van u niet 2 uur van uw tijd, maar een bijdrage in de vorm van geld. Hieronder lees je hoe je kunt helpen met het verzamelen van de pakketten.

  • Geef gul via de webshop of andere makkelijke methodes op onze vernieuwde website www.kerstzwolle.nl,
  • Organiseer samen met familie, vrienden, voetbalteam of kerk een inzamelingsactie en doneer het geld via de website. Deel dit op Social Media en inspireer andere Zwollenaren,
  • Kopieer deze tikkie-link in Whatsapp en deel het massaal met je contacten en vraag hen om ‘door te tikken’
  • Doneer een compleet kerstpakket via de webshop. Ga de uitdaging aan te gaan om met je groep zoveel mogelijk kerstpakketten te doneren.

Kort samengevat: In dit bijzondere jaar is er geen inzameling bij de supermarkten, geen 800 vrijwilligers die fysiek aan de slag gaan. Maar wel een online inzameling, samen met al die 800 vrijwilligers (jullie dus!). Ook dit jaar kan deze bijzondere actie niet bestaan zonder de hulp van alle Zwollenaren. KerstZwolle hoopt, mede namens de Zwolse minima, op jullie begrip én enthousiasme in de vorm van gulle donaties. Houdt de facebookpagina van KerstZwolle in de gaten voor meer informatie. Namens de minima van Zwolle heel hartelijk bedankt!