Het weer: Plenty bewolking, een beetje zon en kans op een buitje

Foto van auteur

Achter de Broeren
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Woensdag is nog zo’n dag met plenty bewolking. Maar die lijkt minder massief dan dinsdag. Mogelijk valt er incidenteel een klein gat in, zodat enkele zonnestralen op de stad kunnen neerdalen. Tussen de wolken zitten buitjes, die vanuit het noordwesten over het land trekken. Ze zijn niet erg actief en de meeste zijn op weg naar andere plaatsen dan Zwolle.

De dag begint met een temperatuur op neushoogte net boven het vriespunt en aan de grond op sommige plaatsen eronder. Dat betekent dat het in alle vroegte plaatselijk glad kan worden. Er staat een tandje meer wind uit het zuidwesten dan dinsdag: windkracht 3, een matige wind. Het kwik stijgt naar ongeveer 5 graden en misschien krijgen we nog een graadje extra.

In de avond en nacht naar oudjaarsdag wordt de bewolking dikker, want er nadert vanuit het zuidwesten een front met neerslag.

Donderdagmiddag bereikt dat front onze omgeving. Dan lijkt de kans op neerslag het grootst. De hoogte waarop sneeuw in de wolken overgaat in regen komt dan onder 100 meter hoogte te liggen boven Zwolle. Enkele sneeuwvlokken kunnen wellicht de grond bereiken. Het gaat om natte sneeuw, die niet blijft liggen. De wind is gedraaid en komt donderdag uit het zuidoosten.

Op oudejaarsavond zou ook een buitje kunnen vallen met mogelijk natte sneeuw. Maar volgens de huidige berekeningen is de kans daarop in het zuiden van het land groter. De temperatuur rond de jaarwisseling ligt een paar graden boven nul. Er staat een beetje wind.

De eerste dag van het jaar 2021 ligt Zwolle onder een laag bewolking, maar het is waarschijnlijk wel droog. De wind zoekt in het weekend de noordoosthoek op, waardoor het kouder wordt. Temperaturen overdag net boven het vriespunt en kans op lichte vorst in de nacht.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)