Het weer: Veel bewolking, in de ochtend mogelijk gladheid

Foto van auteur

Hagelstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Maandagochtend trekt vanuit het zuiden een verpieterend front over Zwolle. Er wordt erg weinig neerslag uit verwacht. Een aandachtspuntje is wel dat de temperatuur dan iets onder het vriespunt ligt.

Eventuele neerslag kan bestaan uit lichte sneeuw, onderkoelde regen of motregen, die bij aanraking met de grond ijzel kan veroorzaken. De berekende neerslaghoeveelheid is klein, maar wellicht voldoende voor gladheid. Het KNMI heeft code geel afgegeven vanwege de kans op verraderlijke gladheid plaatselijk in de noordelijke helft van het land. Tegen de middag is het front voorbij. De neerslag verdwijnt en de kans op glijpartijen ook. Het kwik stijgt naar +2 tot +3 graden.

De bewolking blijft maandag meestal gesloten boven Zwolle. Voor de zon liggen de kaarten ongunstig. De wind neemt gedurende de dag geleidelijk af: matig, kracht 3, in de ochtend en zwak, kracht 2, in de middag. Eerst uit het noordoosten, in de middag draaiend naar noordelijke richtingen.

In de nieuwe week wordt het weer in onze regio aangestuurd door een lagedrukgebied bij Ierland. Aan de zuidflank ervan trekken randstoringen vanaf de Atlantische Oceaan richting Nederland. Dit is geen recept voor winterweer.

Dinsdag merk je het aan een temperatuur die overdag oploopt naar ongeveer 8 graden. De nacht van maandag op dinsdag is nog wel koud met kans op lichte vorst. De eerste randstoring van de week dient zich halverwege dinsdagochtend aan. Die brengt regen, mogelijk voorafgegaan door enkele vlokken natte sneeuw. De wind draait naar het zuidwesten.

Woensdag is het regenachtig. Volgens de huidige berekeningen valt in de vroege ochtend en in de avond de meeste regen. De temperatuur gaat verder omhoog richting 10 graden.

Donderdag en vrijdag lijken de regenkansen een heel stuk geringer. De temperatuur levert in: ongeveer 5 graden als maximum. Dan wordt nachtvorst ook weer mogelijk.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)