Het weer: Koud en droog begin, daarna regen

Foto van auteur

Rodetorenplein
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Dinsdagochtend vroeg is het koud, bewolkt en nog droog. De temperatuur ligt iets onder het nulpunt, zodat met gladheid door bevriezing van natte plekken rekening moet worden gehouden. Droog blijft het niet, want vanuit het zuidwesten nadert een gebied met neerslag, dat rond elf uur ’s morgens boven Zwolle aankomt.

De eerste neerslag bestaat mogelijk uit vlokken natte sneeuw, daarna overgaand in regen. Met regenachtig weer moet Zwolle het doen tot de avond. Dan worden de droge periodes langer en kruipt het kwik omhoog naar zo’n 5 graden. In de avond en nacht kan een bui richting Zwolle stiefelen. De wind is overdag zwak tot matig uit het oosten, in de avond en nacht uit het zuidwesten. De aanvoer van zachtere lucht komt op gang. Het kwik gaat omhoog.

Woensdag stijgt temperatuur in Zwolle naar 8 graden, in de zuidelijke provincies wordt 10 graden gehaald. In een zuidwestelijke stroming surft een actieve regenstoring onze kant op. Een etmaalhoeveelheid van 10 tot 20 liter regen per vierkante meter staat op het programma voor onze regio. Dat is behoorlijk wat. Wanneer valt dat? Een gedeelte in de nanacht en vroege ochtend van woensdag, maar het meeste hemelwater wordt in de middag en avond verwacht.

Donderdag en vrijdag zijn de neerslagkansen klein, bij een maximumtemperatuur tussen 5 en 8 graden. In het weekend lagere temperaturen en de terugkeer van nachtvorst.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)