Het weer: Bewolking en kans op een regenbuitje

Foto van auteur

Zwartewaterallee
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Vrijdag waait de wind uit het oosten. De aanvoer van koudere lucht komt op gang, wat we zaterdag gaan merken. Vrijdag nog niet. Het kwik in Zwolle loopt in de middag op naar een maximum van +7 graden Celsius. Vanaf zondag worden temperaturen rond -7 graden Celsius mogelijk.

Vrijdag trekt er over de stad veel bewolking, waar de zon amper doorheen komt. Daar kan een licht buitje tussen zitten, rond het middaguur lijkt de kans daarop het grootst. De oostenwind is zwak tot matig, kracht 2 à 3. In de avond en nacht naar zaterdag is het overwegend droog met een kleine kans op een bui. De temperatuur daalt richting het vriespunt, maar duikt er niet onder. Ook aan de grond komt het onder de wolkendeken waarschijnlijk niet tot vorst. Nog niet.

Zaterdag trekt de oosten– tot noordoostenwind aan naar een stevige kracht 4. Op grotere hoogte komen zachte lucht uit het zuiden en koude lucht uit het noordoosten boven onze omgeving met elkaar in botsing. Dit veroorzaakt neerslag, in het zuiden van het land als regen en misschien ijzel, in onze omgeving als sneeuw.

Dat feest begint in Zwolle naar verwachting in de loop van zaterdagavond. Voor die tijd is het nog droog. De zone met sneeuwval blijft tot en met zondag boven ons hangen, zodat het tot een sneeuwdek komt waar je plezier van kunt hebben. Of veel last.

Zaterdag gaat de temperatuur bergafwaarts, een daling die nog even doorgaat tot ongeveer -5 graden Celsius zondagmiddag. De gevoelstemperatuur ligt door de ijzige wind nog lager. Zondag staat windkracht 5 op de weerkaarten.

Waarschijnlijk komt de temperatuur tot volgende week donderdag niet meer boven het vriespunt. De sneeuw die in het weekend gevallen is, wordt maandag misschien nog een beetje opgehoogd met een kleine toegift. De temperatuur komt tot volgende week donderdag niet meer boven nul en de sneeuw blijft tot die tijd liggen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)