Voorbeschouwing PEC Zwolle – RKC

Foto van auteur

Zwolle – Afgelopen zaterdag leek PEC Zwolle de tweede uitoverwinning op rij te boeken. In de Domstad stevende de ploeg van trainer/coach John Stegeman af op een knappe 2-3 zege.

In de slotseconden van de wedstrijd gooide FC Utrecht verdediger Hidde ter Avest echter roet in het eten en maakte gelijk. Na twee remises in eigen huis hopen de Blauwvingers tegen RKC Waalwijk de eerste thuisoverwinning van 2021 te behalen.

Scorende aanvallers
Het gelijkspel tegen FC Utrecht voelde direct na afloop misschien als een nederlaag, toch was het een prima prestatie. Er waren voldoende lichtpunten te noemen na het laatste fluitsignaal. Virgil Misidjan scoorde in de vierde minuut na een knappe solo de snelle gelijkmaker en vond voor de tweede wedstrijd op rij het net. Collega-aanvaller Thomas Buitink, die tegen Heracles Almelo al een assist afleverde, maakte zijn eerste doelpunt in Zwolse dienst.

Tegenstander
RKC Waalwijk kende een goede generale voorafgaand aan het duel met PEC Zwolle. In het Gelredome in Arnhem wist de ploeg van Fred Grim een gelijkspel uit het vuur te slepen. De Brabanders kwamen in de 71ste minuut op een 1-0 achterstand door een goal van Riechedly Bazoer. Lang hoefden de bezoekers niet te treuren, want vier minuten later wist Richard van der Venne op schitterende wijze de gelijkmaker te produceren. Ondanks het goede resultaat wachten de Waalwijkers nog altijd op de eerste overwinning van 2021. Net als PEC Zwolle voegde RKC Waalwijk ook een speler toe uit de selectie van Vitesse tijdens de winterse transferperiode. De 20-jarige Yassin Oekili tekende onlangs een contract voor 2,5 jaar. Komend weekend kan hij in het MAC3PARK stadion zijn debuut gaan maken voor RKC. Naast het aantrekken van de middenvelder, trokken de Waalwijkers op de voorlaatste dag ook een centrale verdediger aan. Shawn Adewoye kwam over van het door John van den Brom getrainde Racing Genk. De mandekker kan net als Oekili zijn eerste minuten maken in shirt van RKC Waalwijk.

Keeperswissel
Na het vertrek van keeper Micheal Zetterer heeft PEC Zwolle zich op de slotdag van de transfer markt versterkt met Nigel Bertrams. De 28-jarige sluitpost komt over van FC Groningen en heeft een contract getekend tot het einde van het seizoen. De komende maanden gaat de oud-PSV’er de strijd aan met Xavier Mous. Afgelopen week stond de nieuwe goalie voor het eerst met zijn nieuwe ploeggenoten op het veld.

Geblesseerden
Trainer John Stegeman kan zaterdag geen beroep doen op de geblesseerden Kenneth Paal, Mike van Duinen en Slobodan Tedic. Aanvoerder Bram van Polen is vanwege zijn rode kaart van vorig weekend in en tegen Utrecht geschorst. Mustafa Saymak en Jesper Drost keren daarentegen wel weer terug bij de selectie.

Arbitrage
Björn Kuipers heeft de leiding over PEC Zwolle – RKC Waalwijk. Zijn vaste assistenten zijn Sander van Roekel en Erwin Zeinstra. Clay Ruperti fungeert als official. De VAR in Zeist is Stan Teuben, bijgestaan door Martijn Beijer.

Aftrap vervroegd
Vanwege de te verwachte sneeuwval is de wedstrijd vervroegd van 18.30 uur naar 14.00 uur. Het duel is live te zien op ESPN, kanaal 1.

Bron: PEC Zwolle

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)