Boreas grijpt naast KNRB-prijs

Foto van auteur

De Zwolse Studenten Roeivereniging BOREAS was genomineerd voor de KNRB-Prijs vanwege de profileren van de roeisport in Zwolle middels de verenigingsbokaal en de constructieve manier waarop deze vereniging tot stand is gekomen en groeit.

Deze ‘hoofdprijs’ wordt toegekend aan een persoon, groep personen, instelling of organisatie, die het afgelopen jaar op bijzondere wijze heeft bijgedragen aan de Nederlandse roeisport, of een prestatie heeft geleverd die bijzondere waardering of aanmoediging verdient. In de jury van de roeibondprijs zitten de genomineerden van het vorig jaar en iemand uit het bondsbestuur. BOREAS moest echter Laurens Vollenbronck voor laten gaan die er met de KNRB-Prijs vandoor ging.

BOREAS moest echter Laurens Vollenbronck voor laten gaan die er met de KNRB-Prijs vandoor ging . Laurens Vollenbronck is het binnen slechts een paar jaar gelukt de oudste schoolroeivereniging van Nederland “De Drietand” als een phoenix uit zijn as te laten verrijzen, zijn de mooie woorden van de voorzitter van zijn oude roeivereniging A.A.S.R. Skøll. Laurens zijn inzet heeft een enorme groei bij het jeugdroeien veroorzaakt en inmiddels is De Drietand een bloeiende roeivereniging geworden en zijn de eerste nationale titels binnen gehaald.

De Z.S.R. BOREAS is sinds de oprichting in 2004 uitgegroeid tot een van de meest complete studentensportverenigingen in Zwolle waarbij het roeien centraal staat, en is een van de weinige studentenverenigingen in Zwolle die een groei doormaken. Dit jaar staat voor BOREAS in het teken van verdere groei: op sportief gebied zal BOREAS in de landelijke roeitop gaan uitkomen en op lokaal niveau is eigen huisvesting aan de rand van het Zwolse centrum een speerpunt. Deze ambitie loopt gelijk op met het aantal studenten dat roeisport bedrijven bij BOREAS .

De genomineerden voor de KNRB-prijs waren verdeeld over de volgende vier categorieën:

Wedstrijdroeien
Marit van Eupen (wereldkampioen lichte skiff 2005 en 2006, Brons op de OS 2004 lichte dubbeltwee)


Verenigingen
Laurens Vollenbronck (De Drietand)


Bestuur & Organisatie
Organisatie comité van de Wereldkampioenschappen Roeien voor Junioren


Bijzondere Initiatieven
Co Rentmeester (DVD – De perfecte haal)
ZSR BOREAS

De KNRB-prijs ging in 2005 naar: KIKA-ROW ( KIKA ROW)

De KNRB-prijs ging is in 2004 aan Tonnis Bakker en Bert Cocu uitgereikt.

De KNRB-prijs 2003 is werd gewonnen door Jan Willem van der Wal, Ewoud de Boer en Thomas Velthoven voor het opzetten van het uitermate succesvolle nationale junioren trainingskamp NJTK.

Bron: www.knrb.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)