Wilco Gerritsen naar Be Quick

Foto van auteur

Foto: Be Quick '28

Zwolle – Komend seizoen zal ook Wilco Gerritsen deel uitmaken van de hoofdmacht van Be Quick ’28. Nadat de club zich eerder al versterkte met doelman Niek Bongers is dit dus de tweede versterking.

Gerritsen (29) groeide op in Heino en speelde bijna zijn hele leven voor de V.v. Heino. Tot hij enkele jaren geleden verkaste naar WVF. Met Be Quick is de linksbenige aanvaller aan zijn derde club toe. Hij omschrijft zichzelf als een “‘aangever, geen doelpuntenmaker”. Doelpunten maken, dat deed vooral zijn tweelingbroer, die clubtopscorer is bij V.v. Heino. “Ik ben snel op de eerste meters, maar toch heb ik de laatste jaren ook wel iets ingeleverd als het gaat om explosiviteit.”

Gerritsen, woonachtig dicht bij de Zwolse binnenstad, kwam via Frank Oosterhof in contact met Be Quick. Daarna volgde er een gesprek op het thuisadres van de nieuwe trainer, Marcel Boudesteyn. “Frank was ik al vaak tegengekomen op de voetbalvelden, van jongs af aan. Dan is het contact snel gelegd.”

In het dagelijks leven werkt Wilco als arbeidsbemiddelaar, het plaatsen van professionals bij gemeentelijke instellingen. Zijn eerste passie is natuurlijk voetbal, maar hij tennist ook graag en heeft een zwak voor NBA-basketbal. Wilco is vrijgezel.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)