Plaatsing parkeerautomaten in Kamperpoort

Foto van auteur

De eerste tekenen van het nieuwe parkeerbeleid in de wijk Kamperpoort zijn straks zichtbaar. Vandaag gingen de voorbereiding van start voor het plaatsen van de parkeerautomaten. In de eerste maanden van 2007 worden de 27 automaten geplaatst. Het betaald parkeren in de Kamperpoort treedt op 2 april 2007 in werking.

De voorbereidingen die worden getroffen zijn het plaatsen van fundaties met afdekkappen en het leggen van de kabels. Plaatsing van de parkeerautomaten en borden gebeurt volgens de plattegrond die deze zomer in het wijkgebouw ´Ons Eigen Huis´ aan de muur heeft gehangen. Wel is in verband met de herstructurering voor drie automaten alsnog een andere locatie aangewezen. 

 

Overlast minimaal

Voor het aanleggen van de elektriciteit voor de automaten zal het op enkele locaties nodig zijn om tijdelijk een straat of een stoep open te breken. Zodra deze werkzaamheden klaar zijn, wordt de straat of stoep weer gedicht. De overlast tijdens de werkzaamheden wordt tot een minimum beperkt. De verwachting is dat de voorbereidingen met vijf à zes werkdagen klaar zijn. 

Plaatsing volgens plan 

Dit voorjaar werd op een plattegrond gepresenteerd waar de parkeerautomaten en borden komen te staan. De plattegrond is opgesteld in overleg met de werkgroep Parkeren Kamperpoort. Bewoners konden gedurende de zomermaanden op het voorstel reageren. De reacties zijn verwerkt en tijdens de informatieavond in september, werd de aangepaste plattegrond ter informatie getoond. Ook zijn bewoners diverse keren via de Wijzerpagina van de Peperbus geïnformeerd en via huis-aan-huis informatiebrieven en folders over de invoering van het nieuwe parkeerbeleid en de gevolgen hiervan.

Parkeervergunning

De invoering van het betaald parkeren moet de overlast van het langdurig parkeren in de wijk door medewerkers van bedrijven uit en bezoekers aan de binnenstad terugdringen. Verwacht wordt dan ook dat er vanaf 2 april 2007 meer parkeerruimte voor de bewoners van de wijk beschikbaar komt. Bewoners en de in de Kamperpoort gevestigde bedrijven konden een parkeervergunning aanvragen. Dat kan overigens nog steeds via het aanvraagformulier dat te vinden is via www.parkeervergunningzwolle.nl. Wie dit formulier tijdig terug stuurt, ontvangt een acceptgiro. Als deze acceptgiro op tijd is betaald, wordt de vergunning voor 2 april 2007 thuis gestuurd.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)