Nieuwe LadderZit’s geven de binnenstad meer kleur

Foto van auteur

Zwolle – Zwolle is sinds kort in het bezit van vier LadderZit’s; anderhalf meter hoge stoelen waar je op niveau kunt borrelen op verschillende terrassen in Zwolle.

Op zondag 16 mei komen er nog twee van deze eyecatchers bij. Deze nieuwe LadderZit’s, voor het terras van het Wijnhuis en het Refter, zullen live worden beschilderd door de Zwolse kunstenaars Lonneke van Zutphen en Sylvia Frankena.

Bedenker van de stoelen Ivar van Veen (stichting Groeten uit Zwolle) inviteerde de twee Zwolse kunstenaars zodat de LadderZit op de terrassen nog meer kleur geeft aan de stad. Zij gaan de stoelen op zondag 16 mei van 12.00 tot 16.00 uur beschilderen onder het toeziend oog van het winkelend publiek. Zodra de kunstwerken van de beide kunstenaars droog zijn, krijgen ze een krachtige laklaag. Daarna kan iedere Zwollenaar plaatsnemen op de kunstzinnige LadderZit’s en genieten van een drankje met uitzicht.

Lonneke van Zutphen, bekend van het project ‘Trotse Muren’, schildert een stoel op het terras van het Refter. Op de muren binnen bij het Refter maakte zij ook verschillende kunstwerken. Kunstenaar Sylvia Frankena schildert tuinen en uitbundige flora op doek. Of de stoel ook in de bloemetjes wordt gezet, blijft een verrassing. Het maakproces van haar LadderZit is te volgen bij het Wijnhuis.

De ludieke zetels staan al op verschillende terrassen in de Zwolse binnenstad. Bij restaurant Bokkers te Buiten bieden ze, van 27 t/m 30 mei, gasten op de LadderZit’s zelfs een speciaal arrangement. Bij het restaurant kunnen durfals ‘dineren op niveau’ op de vier hoge stoelen. Reserveer op tijd!

Tot 1 juli reizen de ludieke stoelen door de stad. Geïnteresseerd? Of wil je de stoelen op niveau nog meer status geven door jouw idee? Stuur dan een berichtje naar de mannen van GUZ (groeten uit Zwolle) via Facebook of info@groetenuitzwolle.nl. De stoelen strijken in ieder geval nog neer op de terrassen van: De Gezelligheid, Hap & Tap kamer, Café Koos, Meneer Jan, D’andrea’s en Bokkers te Buiten. En na 1 juli zijn de stoelen ook te boeken.