Alex van de Vosse stopt als voorzitter bij Be Quick

Foto van auteur


Zwolle – Be Quick moet op zoek naar een nieuwe voorzitter. Alex van de Vosse, de huidige voorzitter, heeft aangegeven dat hij de voorzittershamer gaat overdragen. Per 1 juli a.s. komt er daardoor een einde aan ruim drie jaar voorzitterschap.

Alex trad in 2017 toe tot het bestuur van Be Quick als coördinator verenigingswerk en was begin 2018 tevens enkele maanden interim-voorzitter. Vanaf maart 2018 fungeerde hij als voorzitter van onze vereniging.

In zijn periode als voorzitter maakte Alex zich sterk voor brede inschakeling bij het vrijwilligerswerk. “Be Quick, de club van en voor iedereen” zegt Alex, “Dat kun je alleen op die manier gestalte geven. Je kunt een mooi sportcomplex hebben, een goed technisch kader en op hoog niveau spelen, maar we willen ook een hechte club zijn. ” Hij rept over het 90-jarig jubileumfeest van de club. “Daar gingen mijn ogen ook nog eens open. Dan zie je dat het lid zijn van een sportvereniging warme banden creëert tussen mensen. Die saamhorigheid is dus echt belangrijk.”

Bij zijn aantreden als voorzitter sprak Alex destijds over mensen verbinden. “Ik probeer mensen met elkaar in contact te brengen. Soms gaat men er hard in met standpunten. Maar ik zeg altijd: ‘Ga met elkaar in gesprek’. Dat is beter. En er moet ook een balans zijn: je kunt ergens iets van vinden, maar je moet dan ook bereid zijn om iets te doen.” Gelukkig staat er bij Be Quick een stevig bestuur met buiten Alex om nog zeven andere bestuursleden. “We hebben natuurlijk ook een ondertal situatie gehad, dan ben je vooral operationeel bezig. Nu kun je meer dingen oppakken, zoals bijvoorbeeld het technisch beleid.”

Wat ook nog al eens ter sprake komt in het verenigingsleven: recreatief voetbal versus prestatievoetbal. Alex wil dat niet zo zwart wit zien: recreatief voetbal profiteert ook van prestatievoetbal. “Ik denk dat het elkaar ook kan versterken, we willen iedereen laten profiteren van de faciliteiten. Laat ook eens de lager spelende elftallen op het hoofdveld voetballen.”

De coronapandemie zette het verenigingsleven behoorlijk stil het laatste jaar, maar bij Be Quick is in die periode nuttig werk verricht met vernieuwing van de velden. Alex: “Mensen kijken dan als eerste naar veld 1. Maar kijk bijvoorbeeld naar veld 3. Dat ligt nu toch prachtig bij?”

In een zwart gat vallen doet hij niet als bij stopt met voorzitter-zijn. Nu zal hij meer tijd kunnen besteden aan een van zijn andere passies: wielrennen. “We zijn bezig om een nieuwe jeugdwielerploeg te formeren. De aanwas daarvoor komt van vier wielerverenigingen uit de omgeving. Ik zal dan af en toe als ploegleider meegaan.”

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)