Stadkamer weer open voor publiek

Foto van auteur

Zwolle – Bibliotheken mogen vanaf 20 mei weer open. Je bent dan ook weer welkom bij Stadkamer om zelf je boek uit te zoeken.

Vanaf dinsdag 25 mei kun je ook weer plaatsnemen aan de leestafel en ter plekke een werk- en studeerplek reserveren. Bezoekers krijgen bij binnenkomst een gezondheidscheck. Astrid Vrolijk – De Mooij, directeur-bestuurder Stadkamer: “Wij zijn blij met de versoepelingen en we zijn volop bezig met de voorbereidingen voor de verdere opening volgende week. Het is fijn dat we onze sociale en maatschappelijke rol weer meer kunnen vervullen.”

Openingstijden
De openingstijden zijn van maandag t/m vrijdag 13.00-17.00 uur en zaterdag van 10.00-12.00 uur. Vanaf dinsdag 25 mei heeft de Stadkamer weer ruimere openingstijden en kun je in Centrum ook weer terecht om een krant te lezen aan de leestafel of om te studeren.

De wijkvestigingen van Stadkamer gaan vanaf dinsdag 25 mei open volgens normale openingstijden. In het centrum, aan de Zeven Alleetjes 1a zijn zij nog niet elke avond open. Hier kun je voorlopig alleen donderdagavond tot 20.00 uur bij de Stadkamer terecht. Kijk voordat je de bibliotheek bezoekt op de website voor de actuele openingstijden.

Richtlijnen
Vanwege de richtlijnen van het RIVM zijn er nog extra regels. Bij binnenkomst draag je een mondkapje en doen we een gezondheidscheck. Om precies te weten hoeveel mensen in het pand aanwezig zijn, krijg je bij de ingang een toegangsitem. Er zijn voorlopig nog geen activiteiten in Stadkamer en ook de horeca is gesloten. Wel kun je dus vanaf 25 mei plaatsnemen in de huiskamer om zelf te gaan lezen. Wil in de Stadkamer werken of studeren? Reserveer dan een plek aan de deur. Er is nu nog beperkt plek, dit vanwege het feit dat wij altijd 1,5 meter afstand houden.

Vragen over een boek of reservering
Wie vragen heeft over een boek of een reservering kan ons altijd bellen of mailen. Je kunt ook een vraag stellen aan onze baliemedewerkers op locatie, maar de Stadkamer wil rijen voor de balies voorkomen. Zij kunnen je dan sneller helpen door je mail of telefoon te beantwoorden.