Het weer: Stevige zuidwestenwind, kans op een bui, ook zon

Foto van auteur

Jufferenwal
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Vrijdag ligt Zwolle onder jachtige wolkenluchten. Voortgejaagd worden de wolken door de harde zuidwester die er op hoogte staat. Ook op de grond waait het stevig: kracht 4 tot 5, een matige tot vrij krachtige wind. Hij is vlagerig, vooral tijdens een bui.

Windvlagen tot ongeveer 60 kilometer meter per uur worden berekend voor de regio Zwolle. De hele dag maken we kans op een bui, in de middag en het begin van de avond mogelijk een stevig exemplaar. Niet alle buien hebben het vrijdag op Zwolle gemunt, de meeste zullen aan ons voorbijgaan. En een voordeel van de harde wind is dat ze niet op één plaats blijven hangen, maar een flinke vaart hebben. Tussen de wolken zie je vaak blauwe lucht en zon.

De temperatuur is ongeveer 11 graden ’s morgens vroeg en 15 graden in de middag. In de volle wind voelt het natuurlijk koeler aan en in een bui is het nog killer. In de loop van de avond neemt de kans op een bui boven de stad sterk af en de wind bindt ook wat in. Dat is tijdelijk want in de nacht van vrijdag op zaterdag trekt de wind weer flink aan. Er koerst een actief regengebied hierheen, waar Zwolle ook zaterdagochtend nog onder zit, om nat te worden. De zon komt er bekaaid van af zaterdag.

Van de twee pinksterdagen is de eerste (zondag) waarschijnlijk de beste, omdat de buienkans dan een stuk kleiner is dan op de tweede. Zondag en maandag is de wind minder sterk dan op zaterdag, maar toch nog kracht 4. Aan wind geen gebrek deze pinksterdagen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)