Deel wensen, dromen en ideeën over Zwolle met de gemeenteraad

Foto van auteur


Zwolle – Op 25 juni bespreekt de gemeenteraad op hoofdlijnen de plannen voor Zwolle voor de komende vier jaar.

De gemeenteraad hoort graag van inwoners wat Zwolle nodig heeft voor de komende jaren. Dit kan de raadsleden helpen om de juiste richting voor de plannen te bepalen. Reageren kan op verschillende manieren.

Plannen voor de komende jaren
De coronacrisis heeft de afgelopen tijd op veel manieren grote invloed gehad op de stad. Met het maken van plannen voor de komende jaren moet de gemeente rekening houden met het feit dat zij op dit moment nog niet precies weten hoeveel geld er beschikbaar is om de komende jaren uit te geven en wat de lange termijn effecten van de crisis zullen zijn.

In het najaar, als de gemeenteraad de begroting voor 2022 vaststelt, worden de plannen voor het komende jaar concreet gemaakt en wordt duidelijk hoeveel geld de gemeente het komende jaar uit kan geven.

Deel wensen/dromen en ideeën
De gemeenteraad hoort graag van inwoners wat Zwolle nodig heeft voor de komende jaren. Dit kan de raadsleden helpen om de juiste richting voor de plannen te bepalen.

Reageren kan tot 15 juni op verschillende manieren. Inwoners kunnen op www.zwolle.nl/watheeftzwollenodig een reactie achterlaten, een videoboodschap delen of zich aanmelden voor een digitaal inspraakmoment op dinsdag 15 juni.

Digitaal inspraakmoment
Op dinsdag 15 juni om 19.30 uur organiseert de gemeenteraad een digitaal inspraakmoment. Inwoners krijgen dan vijf minuten de tijd om hun wens/droom/idee voor Zwolle toe te lichten.

Ideeënmarkt
In het najaar organiseert de gemeenteraad een ideeënmarkt waar inwoners wensen of ideeën uitgebreider kunnen toelichten. Bij de vaststelling van de begroting voor het komende jaar in november, neemt de gemeenteraad een besluit over de ideeën. Meer informatie over deze ideeënmarkt volgt half september.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)