Leerlingen van Onderwijsroute &JIJ organiseren festival voor kinderen

Foto van auteur

Foto: Nemia

Zwolle – Nemia heeft een luisterend oor en een hart dat ruimte heeft voor jou. Festival Nemia neemt je mee naar je eigen fantasiewereld; waar je ook maar naartoe wilt!

Het is een festival voor kinderen van 4 tot 12 jaar oud, georganiseerd door ons, derdejaars leerlingen van Onderwijsroute &JIJ. Kunnen zijn wie je bent, dat vindt Nemia heel belangrijk! Of je nou klein of groot bent, zwart of wit, jongen of meisje; je mag er zijn!

Het festival is een cultuureducatieproject van Onderwijsroute &JIJ en Stichting Zwolle Unlimited, in samenwerking met Teachers’ College van Windesheim. Wij als derdejaars leerlingen doen álles zelf: van het festivalidee tot de pr, de huisstijl, de sponsorwerving en de complete productie. Het thema van festival Nemia is fantasie. Binnen dit thema zijn er verschillende activiteiten te doen. Zo veel, dat er voor iedereen wat leuks te vinden is!

Een luisterend oor
Nemia is het personage van het festival, en Nemia is er voor iedereen. Ieder kind heeft een eigen verhaal dat hij of zij kwijt moet. Dit kan je dwars gaan zitten als je je hart niet lucht. Dus Nemia is een luisterend oor met een hart dat ruimte heeft voor jou! Op het festival creëren zij een speciaal plekje om je hart te luchten en je dromen te vertellen. Zij maken geen onderscheid tussen onze dromers; we laten de hoge onrealistische standaarden van de maatschappij los. Wij hangen geen labels aan wie je bent of waarin je gelooft. Zij bieden je de mogelijkheid om jezelf uit te vinden zodat je groeit als persoon.

De wetten van Nemia
Om de droomwereld van Nemia een fijne, leuke en veilige plek te maken voor iedereen, heeft de organisatie zelf regels gemaakt. Zodat ook jij weet waar je aan toe bent, hebben zij De wetten van Nemia opgeschreven op een grote, oude perkamentrol.

Duurzaamheid
“Wij hebben het in Festival Nemia over ‘live in the moment’, maar we moeten ook denken aan de toekomst! We gebruiken recyclebaar materiaal en hebben scheidingsbakken voor het afval.
Iedere keer als je een item in de juiste bak gooit, krijg je een punt en als je een bepaald aantal punten hebt verzameld krijg je een gratis drankje of een snack.”

Vaste festivalblokken met optredens en spelen
Het festival wordt gehouden op het terrein voor Productiehuis De Verhalenboot en op het Broerenkerkplein. Op 4 en 5 juli zal het festival gehouden worden.

Je kiest voor een tijdsblok voor kinderen van 3 tot 8 jaar oud of 8 tot 12 jaar oud. Binnen jouw tijdsblok ga je eerst naar het terrein voor Productiehuis De Verhalenboot. Daar krijg je optredens van professionele artiesten. Na 45 minuten verhuis je naar het Broerenkerkplein. Dat is daar vlakbij. Daar kan je spelen met graffiti, je uitleven op een stormbaan, je kan je laten schminken en een lasergame spelen. Na een uur gespeeld te hebben, maak je ruimte voor de volgende groep kinderen en is festival Nemia voor jou voorbij.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)