Het weer: Zon en wolken, niet te warm en niet te koud

Foto van auteur

Vreugderijkerpad

Zwolle – Maandag ziet het weer er goed uit in Zwolle. De kans op regen is nul, de noordenwind is niet te sterk en de temperatuur ligt op een prima niveau. ‘s Morgens rond acht uur is het al 12 graden, ’s middags ongeveer 22 graden. Dat is niet te warm en niet te koud.

De zon boven Zwolle doet het prima. Maandag berekenen de meeste weermodellen weinig bewolking. Sluierwolken op grote hoogte met daaronder stapelwolken zijn wel mogelijk. Maar die laten de meeste tijd veel ruimte voor blauwe lucht en zon. Door invloed van hoge luchtdruk boven onze omgeving is het weer stabiel. Goed nieuws is dat dat een groot deel van de week zo blijft. Met een licht oplopende temperatuur. Vanaf dinsdag kunnen we 25 graden verwachten in de stad, wat zomers warm is.

Dinsdag is er nog minder wind dan op maandag. Woensdag verlaat de wind de noordhoek en draait naar het westen tot zuidwesten. Dat zorgt voor die lichte temperatuurwinst.

Oceaanstoringen met regen en wind buigen af naar het hoge noorden, door hogedrukinvloed bij ons. Misschien krijgen we af en toe met iets meer bewolking te maken, maar de kans op nattigheid lijkt niet groot deze week.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)