Diezerstraat weer tweerichtingsverkeer en marktkramen terug naar Melkmarkt

Foto van auteur

Foto: Peter Denekamp

Zwolle – In de Diezerstraat geldt vanaf zaterdag 26 juni geen eenrichtingsverkeer meer. De marktkramen die tijdelijk op de Oude Vismarkt stonden verhuizen weer naar de Melkmarkt. Het eenrichtingsverkeer en de fietsvrije gedeeltes op de Melkmarkt blijven voorlopig nog wel bestaan.

Het eenrichtingsverkeer in een deel van de Diezerstraat en de tijdelijke verhuizing van de non-food marktkramen naar de Oude Vismarkt golden vanaf 1 mei. Omdat het steeds drukker werd in de stad, was er extra ruimte nodig om veilig en verantwoord te kunnen winkelen. De maatregelen waren effectief, aldus de gemeente, maar zijn niet meer nodig door het teruglopend aantal besmettingen en de steeds hoger wordende vaccinatiegraad.

Een aantal andere maatregelen blijven voorlopig bestaan, zoals het eenrichtingsverkeer en de fietsvrije gedeeltes op de Melkmarkt. De pop-up fietsenstallingen die op diverse plekken in Zwolle zijn ingericht blijven voorlopig ook behouden.

Of en wanneer verdere versoepelingen plaatsvinden, dan wel weer teruggedraaid worden hangt af van de ontwikkelingen. De gemeente Zwolle blijft meebewegen met de situatie en de regels van de Rijksoverheid.