Walk & Talk met wethouder Dorrit de Jong voor LHBTIQ+ rechten

Foto van auteur

Foto: Mare Homburg

Zwolle – Samen wandelen, elkaar leren kennen en een gesprek aangaan over wat mensenrechten en specifiek LHBTIQ+ rechten voor jou betekenen. Dit is het uitgangspunt van de Walk & Talk die het campagneteam Zwolle for Amnesty (onderdeel van Amnesty International) organiseert.

Afgelopen woensdag wandelden Miriam Jaffari en Mare Homburg van Zwolle for Amnesty met wethouder Dorrit de Jong tijdens een Walk & Talk door het centrum van Zwolle. Tijdens de wandeling werd er gesproken over diversiteit in Zwolle en het schrille contrast met de huidige situatie in Polen. Polen komt geregeld in het nieuws vanwege de slechte behandeling van de LHBTIQ+ gemeenschap.

Zwolle for Amnesty voert dit jaar actie voor de Poolse activisten Elzbieta, Anna en Joanna. Zij moeten in Polen voor de rechter komen voor het verspreiden van posters waarop de maagd Maria is afgebeeld met een halo in de kleuren van de regenboog, het internationale LHBTIQ+ symbool. Een Poolse rechtbank sprak hen op 2 maart 2021 vrij van het “beledigen van religieuze gevoelens”. Maar de aanklager gaat in hoger beroep tegen de vrijspraak, ook al hebben ze geen enkel misdrijf begaan. Amnesty roept middels deze petitie de Poolse autoriteiten op de drie vrouwen niet te vervolgen.

Inmiddels hangt het centrum van Zwolle vol met posters van de Regenboog Madonna als steun voor de Poolse activisten. Ook wordt men opgeroepen de petitie te tekenen via de QR-code op de poster. Wethouder De Jong sprak haar steun uit voor deze actie en de campagne. De poster is onder andere in de aankondigingsborden van het stadhuis te vinden.

Miriam: “Ik vond heel bijzonder om met wethouder De Jong te mogen wandelen. Het was fijn om te horen dat ze onze zaak steunt. Ik vond onze wandeling erg hoopgevend!”

In de zomer komen er nieuwe acties aan in samenwerking met COC Zwolle. Info via de sociale media-kanalen: @zwolle_for_amnesty op Instagram en Facebook

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)