Simac Ladies Tour eert Zwolse wielerkampioenes met etappe Zwolle – Hardenberg

Foto van auteur

Anna van der Breggen
Foto: Stockfoto

Zwolle – De Simac Ladies Tour heeft dit jaar een etappe van Zwolle naar Hardenberg. Hiermee eren de organisatie van deze Women’s WorldTour-wedstrijd en de gemeente Zwolle twee wielerkampioenes uit Zwolle: Anna van der Breggen en Kirsten Wild.

Beide rensters zetten na dit jaar een punt achter hun succesvolle loopbaan. Hardenberg is de finishplaats van deze historische rit. Het startschot van de etappe klinkt op woensdag 25 augustus op het Rodetorenplein in Zwolle. De rensters vertrekken voor hun 135 kilometer lange rit richting Hasselt, waar Anna van der Breggen opgroeide.

Via de Lichtmis en Ommen gaat het naar Hardenberg, waar nog twee plaatselijke lussen worden verreden, voordat er gefinisht wordt op de Europaweg.

Organisator Thijs Rondhuis van Courage Events is blij met deze ‘Ode aan twee wielerkampioenes’. “Anna van der Breggen en Kirsten Wild hebben veel betekend voor het Nederlandse wielrennen en sportief met ritzeges en podiumplaatsen in het eindklassement ook hun sporen verdiend in onze ronde. De inwoners van Zwolle, Hasselt en de wijde regio krijgen nu de gelegenheid deze twee rensters nog een keer in actie te zien en nog een keer met een applaus of toejuiching hun waardering te laten blijken. Hardenberg is voor ons als organisatie bekend terrein. We finishten hier al veelvuldig met Olympia’s Tour.”

Anna van der Breggen is momenteel de regerend wereldkampioen op de weg en in de tijdrit. Ze won vijf jaar geleden de Olympische wegtitel in Rio de Janeiro. Op haar erelijst prijken alle grote wielerwedstrijden, zoals de Ronde van Vlaanderen, het NK en EK, de Giro voor vrouwen, Luik – Bastenaken – Luik en de Amstel Gold Race.

Kirsten Wild verdiende haar sporen op de weg met klassieke zeges in onder meer Gent – Wevelgem, de Prudential Ride London en Brugge – De Panne. Daarnaast won ze tien ritten in de Simac Ladies Tour. Op de piste heeft de Zwolse wereldtitels op onder meer het omnium, de madison en de scratch behaald.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)