Stadkamer gaat duurzaam

Foto van auteur

Zwolle – Duurzaamheid vinden de meeste mensen wel belangrijk, maar wat kun je er zelf aan doen? Stadkamer heeft haar dakterras aan de Zeven Alleetjes omgebouwd tot Tuinkamer, een groene oase midden in de stad waar je op ideeën gebracht wordt over het groener maken van eigen tuin of balkon en waar kinderen op een speelse manier kunnen leren over de natuur.

Op 8 juli wordt de Tuinkamer officieel geopend en is de start van een zomerprogramma rond het thema duurzaamheid: Duurzaam – dichtbij huis. Duurzaamheid is niet alleen noodzaak, het is ook leuk om aan te werken. En dat laten we je ervaren in de Tuinkamer.

Weinig bezoekers weten dat Stadkamer Centrum op de 1ste verdieping een dakterras heeft. Deze ruimte is nu omgetoverd tot een ware Tuinkamer. In de afgelopen dagen is er door bezoekers al regelmatig gebruik van gemaakt. Het is een plek waar je je onder het genot van de zon en het prachtige groen kunt bijkomen. Een plek om lekker te lezen of te leren of te genieten van de bloemenpracht.

In en rondom de Tuinkamer gaan we lezingen en workshops organiseren . We betrekken kinderen bij het creëren van een groen dakterras en leren ze op een speelse manier hoe de natuur werkt: van zaadje tot vrucht of bloem. Ook organiseren we Upcycle Now en Hoe werkt de natuur, waar kinderen leren iets moois te maken van afval. Deze zomer staat duurzaamheid met stip in de programmering.

De zomervakantie ligt voor ons met vaak meer tijd om iets leuks te doen. Stadkamer nodigt je uit om in juli en augustus langs te komen. Deze zomer zijn er veel activiteiten rond het thema duurzaamheid.

Niet als een ver van mijn bed show, maar dichtbij en haalbaar voor iedereen. Want rond de inrichting van je huis en tuin valt veel duurzame winst te behalen. Stadkamer laat zien dat duurzaam niet saai hoeft te zijn.

Het wordt een inspirerend programma voor jong en oud met spreekuren, workshops, een spectaculair afvalkunstwerk en stadswandelingen. Kijk binnenkort voor het volledige programma op www.stadkamer.nl

Locatie

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)