Het weer: Zon en veel stapelwolken, in de middag kans op een bui

Foto van auteur

Schoutenstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Donderdag is de verwachte buienactiviteit boven Zwolle een heel stuk kleiner dan eerder werd berekend. De dag start sowieso builoos met zon en stapelwolken. De zon heeft eerst de overhand, waarna de stapelwolken meer ruimte opeisen.

Rond het middaguur gaan de stapelwolken opbollen. Er is een kleine kans dat eentje ‘s middags boven Zwolle uitgroeit tot een bui. Onweer is mogelijk, maar een uitbundig donder– en bliksemfestijn wordt het in de regio Zwolle waarschijnlijk niet. Langs de grens met Duitsland lijkt de kans op onweer groter. De maximumtemperatuur ’s middags in de stad is ongeveer 23 graden. Er staat slechts een zwakke wind uit richtingen rond west. Veel minder wind dan de afgelopen dagen.

De nacht van donderdag op vrijdag verloopt rustig. Er zijn geen buien en de wind valt weg. Nevel of mistbanken kunnen in de vroege ochtend ontstaan, maar rond acht uur vrijdagochtend is die boel alweer opgelost.

Vrijdag sukkelen veel stapelwolken over Zwolle. De meeste weermodellen houden het de hele dag droog in de regio Zwolle, andere komen met een buienkans in de middag. Voorlopig gaan we voor een droge vrijdag, maar vanzelfsprekend bekijken we dit in het volgende weerbericht nog een keer. Een middagtemperatuur vrijdag van ongeveer 22 graden en weinig wind.

Zaterdag kunnen we vanuit het zuidwesten een buienstoring verwachten. Volgens de huidige timing bereikt die Zwolle pas aan het eind van de middag. Voor de storing uit is er al wel veel bewolking. Ook zondag hebben we nog last van die storing, met ook dan kans op buien en veel wolken. De temperatuur blijft op het huidige gematigde peil.