Voorlezen aan ouderen nu ook dichtbij huis

Foto van auteur

Zwolle – Stadkamer organiseert deze zomer, in de periode van 15 juli tot en met 20 augustus, speciaal voor de ouderen ‘Zomerse verhalen en gedichten’ dichtbij huis.

Met activiteiten in de wijkvestigingen Aalanden en Zuid wil Stadkamer op een laagdrempelige manier oudere inwoners van Zwolle stimuleren om er in hun eigen wijk op uit te gaan, om samen met leeftijdsgenoten te genieten van de magie van zomerse verhalen en muziek. Deelname aan de activiteiten is gratis en kan door je aan te melden via de website van Stadkamer of door contact op te nemen met de wijkvestigingen. De activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door Postcode Loterij Buurtfonds.

De zomerperiode is voor veel ouderen een lastige tijd, waarin ze meer op zichzelf zijn aangewezen. Familie, kennissen en mantelverzorgers zijn op vakantie, waardoor zelfstandig wonende ouderen behoefte hebben aan activiteiten in de buurt. Met de voorleesactiviteiten midden in de wijk wil Stadkamer in de behoefte van ouderen voorzien om erop uit te gaan, iets te ondernemen en mensen te ontmoeten.

In de periode van 15 juli tot en met 20 augustus worden deelnemers door getrainde voorleesvrijwilligers en de ervaren verhalenverteller Stan Fritschy meegenomen in Zomerse verhalen en gedichten in Stadkamer Aalanden en Zuid. “Samen gaan we op zoek naar de mooiste zomerse verhalen, verhalen die de wenkbrauwen doen fronzen en een lach op het gezicht toveren, verhalen waarin eigenlijk alles kan en ook alles gebeurt…”

De activiteiten vinden wekelijks plaats in de ochtend van 10.45 uur tot en met circa 12.00 uur, en zijn inclusief koffie en thee. Er wordt ruim gelegenheid geboden om met elkaar in gesprek te gaan. De voorgelezen verhalen of de vertellingen nodigen daartoe uit. In september zal het voorlezen in de Aalanden een vervolg krijgen.

Meer informatie over de programmaonderdelen is terug te vinden op de website: www.stadkamer.nl/activiteiten. Hier is het ook mogelijk om je aan te melden voor deelname aan een of meerdere activiteiten in Stadkamer Aalanden of Zuid. Aanmelden kan ook door (telefonisch) contact op te nemen met de wijkvestiging. Er geldt vol = vol.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)