GGD-pilot in Zwolle en Dalfsen: coronavaccinatie zonder afspraak

Foto van auteur

Zwolle – GGD IJsselland nodigt mensen uit om mee te doen aan de pilot ‘coronaprik zonder afspraak’. Vanaf vrijdag 16 juli is dat in Dalfsen mogelijk en vanaf maandag 19 juli kun je in Zwolle een week lang zonder afspraak terecht in de GGD-vaccinatielocaties.

In Zwolle kun je van 8.00 uur tot 18.30 uur een coronaprik halen en in Dalfsen van 9.00 uur tot 15.30 uur. Je krijgt dan het Janssen-vaccin. GGD IJsselland start deze pilot om te kijken of mensen behoefte hebben aan een vrije inloop voor coronavaccinaties. En als dat zo is, hoe de GGD dit organisatorisch goed kan regelen. Het kan zijn dat deelnemers aan deze pilot even moeten wachten als er veel belangstelling is. Mogelijk moet je zelfs weer naar huis als er te veel mensen komen. Personen van 18 jaar of ouder kunnen deelnemen aan de pilot.

Waar eerst sprake was van schaarste in vaccins, is het bijna zover dat de GGD’en voldoende vaccins kunnen krijgen. Veel mensen zijn al gevaccineerd, in elk geval al één keer. Ook zijn er voldoende medewerkers om te vaccineren en zijn alle vaccinatielocaties in de regio IJsselland nog open.

Projectleider Sebastiaan van Buuren: “Hét moment dus om te kijken of en op welke manier we vaccineren zonder afspraak het beste kunnen aanbieden. En of daar wel behoefte aan is. Je moet je natuurlijk ter plekke met je ID-bewijs laten registreren en dat kost op locatie meer tijd dan wanneer je al een afspraak hebt. Tegelijk kun je als het jou uitkomt naar de locatie komen om te kijken of het druk is of dat je snel terecht kunt. Wij proberen dit graag uit, ook met het oog op de vakanties.”

De GGD kijkt per dag of de pilot werkt. Zowel qua organisatie als qua opkomst. Voor de pilot opent de GGD op beide vaccinatielocaties eerst één priklijn. Tussendoor kan de GGD besluiten eerder te stoppen of juist langer door te gaan. Doel is ook snel een mRNA-vaccinatie zonder afspraak te gaan aanbieden. Houd hiervoor de website van GGD IJsselland in de gaten.

GGD IJsselland weet niet hoeveel mensen afkomen op het vaccineren zonder afspraak. Ter plekke registreren kost tijd.

Wat heb je nodig als je een vaccinatie met het Janssen-vaccin wilt? Neem je identiteitsbewijs mee. Daarnaast is het handig als je de ingevulde gezondheidsverklaring meebrengt. Deze vind je bij de uitnodigingsbrief die je van het RIVM hebt gekregen en op de website van GGD IJsselland. De GGD zorgt ter plekke voor je registratie, zodat je goed in het systeem komt te staan. Je hebt van Janssen maar één prik nodig. Het duurt twee weken voor het vaccin je goed beschermt tegen een ernstiger verloop van Covid-19.

GGD IJsselland weet niet hoeveel mensen van de vrije inloop gebruik willen maken. Houd dus rekening met enige wachttijd én de eventuele boodschap dat de vaccins voor die dag op zijn.

In Dalfsen (De Trefkoele+) kun je voor een vaccinatie met Janssen vanaf vrijdag 16 juli dagelijks terecht van 9.00 uur tot 15.30 uur en in Zwolle (IJsselhallen) vanaf maandag 19 juli dagelijks van 8.00 tot 18.30 uur. Let op: tijden kunnen wijzigen dus houd de website van GGD IJsselland in de gaten voor de meest actuele informatie.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)