Gelukkig WVF wint opnieuw van OZC

Foto van auteur

In een vooral in de tweede helft spannende en soms spectaculaire wedstrijd heeft WVF opnieuw van OZC uit Ommen gewonnen.

OZC opende in de 20e minuut via Gert Huisjes de score met een fraaie treffer en had ook in het eerste deel de beste kansen. Vlak na rust werd het 1-1 via Peter v/d Streek en 2-1 door Berry Mulder. Beide ploegen bleven daarna strijden voor de overwinning en WVF was de gelukkigste.

  

De kleine Jeroen van Dijk uit F13 zette de toon voor de wedstrijd: Zijn schot ging door de benen van keeper Oldeman en kwam precies op de doellijn tot stilstand…..

De wedstrijden tussen WVF en OZC uit Ommen kenmerken zich de laatste tijd door 22 hardwerkende spelers die niet willen verliezen, en zijn spannend tot de laatste minuut.

In Ommen had WVF met 2-3 gewonnen en dus kwam OZC  hier om dat recht te zetten.

In de eerste helft hadden de Ommenaren dan ook het beste van het spel, en mocht WVF blij zijn, dat, na de fraaie treffer van Gert Huisjes, er niet nog 2 invlogen.

WVF stelde er wel wat tegenover, maar de kansen van Richard Bouwmeester en Peter v/d Streek belandden net niet in het net.

Ard Slot had de pech dat de tenen van Oldeman net iets te lang waren, en de doorgebroken Piet de Jong werd door Pot van OZC onderuit gehaald, maar scheidsrechter Klunder zag er niets in. Hij bleef rustig fluiten, de leidsman, maar zat er soms faliekant naast…

OZC beperkte zich tot de counter en via Huisjes en Makkinga waren die soms erg gevaarlijk.

Biemans liep tegen geel aan toen hij Ard Slot vloerde.

De 0-1 bleef tot de rust op het scorebord staan, en dat maakte ons onrustig….

 

Na de thee vloog WVF uit de startblokken: Voordat OZC met de ogen kon knipperen, waren de rollen omgekeerd en leidde onze club.

Eerst belandde een schitterende vrije trap van Richard Bouwmeester precies op het hoofd van Peter v/d Streek (1-1) en 2 minuten later was er een enorme scrimmage voor het OZC-doel, waarbij Berry Mulder de afgeslagen bal alsnog onderin de hoek prikte (2-1).

Toen moesten er nog 40 minuten + blessuretijd gespeeld worden en ontwikkelde de wedstrijd zich tot een titanenstrijd, waarin beide ploegen streden voor wat ze waard waren.

Het spel werd rommelig, er werd veel balverlies geleden, maar de vele kansen en kansjes aan beide kanten maakten, dat niemand zich verveelde.

OZC ging in de ogen van de WVF-ers nogal eens over de schreef, maar dat paste wel een beetje in het beeld van de strijd.

En assistent -scheidsrechter Harry van Wijnen maakte zich onsterfelijk, door de 2-2 van OZC

resoluut af te vlaggen wegens buitenspel.

OZC en WVF wisselden er ondertussen lustig op los, bij WVF kwamen Kieftenbelt, Balentina en Peters in het veld voor v/d Streek, Mulder en Beimers.

In de 98e minuut haalde Fokko Ebbens de bal van de doellijn, en zorgde er zo voor dat de 3 punten in Westenholte bleven.

 

In Duitsland hebben ze het vaak over “Das Glück des Tüchtigen”, vrij vertaald: “Het geluk van de harde werkers”, en dat geluk had WVF vanmiddag zeker.

En als “ze” de rest van het seizoen spelen met Das Glück, dan worden “we” kampioen…..

 

Gefeliciteerd WVF-ers, en mede namens John Ruijsch en Bert Kamerman fijne feestdagen gewenst. Tot volgend jaar langs de lijn !

 

Door Harry Ham

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)