Diefstal aanhangwagens met steigermateriaal in Opsporing Verzocht

Foto van auteur

Foto: Politie Nederland

Zwolle – Het tv-programma Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond aandacht aan diefstal van aanhangwagens in Zwolle en Deventer.

Dit gebeurde in april en mei. In alle gevallen was er steigermateriaal op de aanhangwagens bevestigd. De politie is er niet zeker van dat deze zaken met elkaar te maken hebben of dat dezelfde daders erbij betrokken zijn, maar ze denkt dat er wel overeenkomsten zijn.

Op woensdag 12 mei was het raak aan de Marsweg in Zwolle. Onbekende personen braken een toegangshek open, waarna twee stationwagons het terrein opreden. Even later reden beide voertuigen het terrein weer af, inclusief aanhangwagens met steigermateriaal. De armen van de steigers op deze aanhangwagens waren groen. Dat was speciaal zo gemaakt voor het bedrijf.

Op donderdag 15 april werd rond 20.40 uur vanaf een afgesloten terrein aan de Duurstedeweg in Deventer een aanhangwagen met steigermateriaal gestolen. Ruim zes weken later was het weer raak. Toen verdwenen aanhangerwagens vanaf de Smeenkhof in Deventer. Bij beide diefstallen forceerden de daders het toegangshek tot het terrein, waarna ze de sloten van de aanhangwagens vernielden en ze achter stationwagons, mogelijk een Peugeot en een Opel, koppelden. De aanhangwagens van het bedrijf aan de Smeenkhof zijn inmiddels weer terecht

De politie zoekt de personen die verantwoordelijk zijn voor de diefstal en wil weten waar de gestolen aanhangwagens zijn gebleven.

Wie informatie heeft, wordt verzocht contact op te nemen met de politie via de gratis tiplijn 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Opsporing Verzocht is dinsdag 14 september van 21.20 uur tot 22.05 uur te zien op NPO1.

Bron: politie.nl