Landstede Hammers presenteert driejarenplan

Zwolle – Landstede Hammers heeft voor de periode 2021-2024 een driejarenplan ontwikkeld. Onder de titel ‘Een podium voor iedereen’ wil de club een financieel gezonde basis leggen voor topbasketbal in Zwolle en tevens een verbindende rol spelen op sociaal-maatschappelijk gebied in de regio Zwolle.

Een periode van 25 jaar topbasketbal heeft Landstede Hammers veel gebracht en geleerd. De weg naar de nationale top was lang, met hobbels, vallen en weer opstaan, nooit opgeven en altijd doorgaan. In 2019 kwam alles bij elkaar en veroverde Landstede Hammers voor het eerst in de historie het landskampioenschap. De ultieme bekroning van hard werken, opoffering, toewijding, loyaliteit en saamhorigheid. Terwijl op dat moment alles samenkomt, lijkt het alsof de wereld stopt met draaien. Een uitverkocht Landstede Sportcentrum wordt ingeruild voor lege tribunes, samen de strijd aangaan is niet meer vanzelfsprekend.

“Maar wij weten, door ons verleden en de weg naar succes, dat tegenslag ons strijdbaarder en sterker maakt. Daarom kijken wij juist nu vooruit en presenteren we ons driejarenplan: ‘Landstede Hammers, een podium voor iedereen’”, vertelt voorzitter Gerrard Vinke. Het fundament van het driejarenplan bestaat uit zes kernwaarden: Samen, Stabiel, Toegankelijk, Ontwikkeling, Voor het Leven, en uiteraard Winnen. Aan de hand van deze kernwaarden wil Landstede Hammers een financieel gezonde basis leggen, terwijl het ook een verbindende rol wil spelen op sociaal-maatschappelijk gebied.

Ambitie

Landstede Hammers wil in lijn met het driejarenplan haar ambities waarmaken. Sportief gezien wil de club vanuit een stabiele basis jaarlijks meedoen om de prijzen en tegelijkertijd wil het jaarlijks Europees basketbal spelen. Daarnaast wordt het Landstede Sportcentrum het podium voor ontwikkeling van talent. “Wij geven talent een podium om zichzelf te ontwikkelen. Natuurlijk weten we dat er dan soms fouten worden gemaakt, maar dat hoort bij het leerproces. Die ambitie past ook uitstekend bij onze partner Landstede”, zegt Vinke.

Eerste aanzet al gegeven

In samenwerking met FrontRow Sportmarketing & Events is de eerste aanzet al gegeven. Jakko Slot, eigenaar van FrontRow: “Samen met Landstede en enkele Partners van de Toekomst brengen we het basketbal naar de stad en daarmee verwachten we de populariteit van de sport in de regio Zwolle te vergroten. Daarnaast gaan we de kracht van topsport en basketbal in het bijzonder inzetten voor maatschappelijke thema’s als vitaliteit en bewegingsarmoede onder jongeren. Als directe spin-off van het driejarenplan hebben we onder de naam Hammers in Town een sportief en uitdagend programma voor de Zwolse jeugd ontwikkeld.”

De komende periode wordt er meer bekend over de exacte invulling van Hammers in Town.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)