Onderzoek Jeugdgezondheidszorg regio IJssel-Vecht

Foto van auteur

Zwolle –  Om in kaart te brengen hoe bekend de Jeugdgezondheidszorg (JGZ) onder jongeren van 12 tot 19 jaar is, start de GGD Regio IJssel-Vecht een onderzoek. Vanaf 22 december kunnen ouders en jongeren uit het adressenbestand van de Jeugdgezondheidszorg een uitnodiging krijgen om deel te nemen aan dit onderzoek.

Na aanleiding van voorgaande onderzoeken is gebleken dat 30 procent van ouders uit de regio niet weet dat zij voor vragen en informatie over opvoedingsonderwerpen, terecht kunnen bij de Jeugdgezondheidszorg van de GGD. Om de bekendheid van de Jeugdgezondheidszorg in kaart te kunnen brengen is onder de doelgroep is een willekeurige selectie gemaakt uit het adressenbestand van de Jeugdgezondheidszorg met daarin 758 ouders en 2560 jongeren. Vanaf 19 december zullen mensen binnen deze selectie een uitnodiging ontvangen om een vragenlijst schriftelijk, dan wel digitaal, in te vullen. De resultaten van het onderzoek zullen eind februari 2009 bekend worden gemaakt.

Centraal onderwerp van het onderzoek is de vraag of ouders en jongeren weten waarvoor zij bij de Jeugdgezondheidsonderzoek terecht kunnen. Daarnaast wordt ook gekeken of er ook daadwerkelijk gebruik wordt gemaakt van de diensten van de Jeugdgezondheidszorg door ouders en jongeren. Hiernaast wordt ook onderzocht wat de mogelijke redenen zijn voor het al dan niet gebruik maken van de Jeugdgezondheidszorg.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)