Foto-expositie ‘Open je ogen voor mensenhandel’ op Rodetorenplein

Foto van auteur

Foto: Ernst Coppejans

Zwolle – De reizende foto-expositie ‘Open je ogen voor mensenhandel’ staat van 7 tot en met 26 oktober op het Rodetorenplein in Zwolle. De expositie bestaat uit dertig portretten en verhalen van slachtoffers van mensenhandel.

Dertig paar indringende ogen waarin de duistere wereld van mensenhandel weerspiegeld wordt. Dertig schrijnende verhalen van vrouwen, mannen, jongens en meisjes. Mensen die gedwongen worden om in de prostitutie te werken, die drugs moeten verhandelen onder bedreiging, die werken onder zeer slechte omstandigheden en hun salaris moeten afstaan. De expositie brengt de ernst en diversiteit van mensenhandel in beeld en laat zien dat het onder onze ogen plaatsvindt. De expositie is gratis te bezoeken.

De gemeente heeft de tentoonstelling naar Zwolle gehaald omdat ze het belangrijk vindt om ook hier het thema mensenhandel zichtbaar te maken en onder de aandacht te brengen. Want ook al zie je het niet. Mensenhandel komt voor. Ook in Nederland, ook in Zwolle.

Meer informatie over de expositie vind je op www.zwolle.nl/mensenhandel. Daar is ook meer te lezen over de vormen van mensenhandel, aan welke signalen u mensenhandel kunt herkennen en waar u mensenhandel kunt melden.