IVN Zwolle start met klimaatcursus

Foto van auteur

Hoogwater langs de IJssel bij Zwolle
Foto: Hans de Jong

Zwolle – De nieuwe Klimaatcursus ‘De Groene Verandering’ van IVN Zwolle plaatst klimaatverandering in een breed perspectief en zet aan tot klimaatactie. Er wordt ingegaan op de huidige stand van zaken rondom klimaatverandering en de wisselwerking tussen menselijk handelen en de klimaatverandering.

De cursus wil niet alleen informeren, maar ook motiveren met positieve verhalen die aanzetten tot actie en die vertrouwen geven in het eigen handelen. De cursus bestaat uit zes theorielessen en twee excursies en is geschikt voor iedereen. Voorkennis over het klimaat is niet nodig. Het enige wat je nodig hebt is de motivatie om samen te leren en een steentje bij te dragen aan een beter klimaat.

In deze cursus worden onderwerpen besproken als ‘ecologische voetafdruk’, klimaatrechtvaardigheid en klimaatcommunicatie. Daarnaast probeert men om een link te maken met het dagelijkse leven van de cursisten. In de cursus worden voorbeelden aangehaald die laten zien hoe je zelf in actie kunt komen. Met deze kennis ga je aan de slag door een eigen actieplan te ontwerpen.

Aan het eind van de cursus heb je een stevige dosis kennis, inspiratie en vaardigheden om een positieve, duurzame impact te hebben op jouw omgeving, aldus IVN Zwolle. Je kunt verbanden leggen tussen natuur, klimaat en duurzaam handelen. De cursus biedt handvatten om zelf een steentje bij te dragen aan een beter klimaat en anderen hierin mee te nemen.

Om deel te nemen aan de cursus is geen voorkennis vereist. De IVN Klimaatcursus is voor iedereen die meer wil weten over het klimaat en die wil leren hoe hij zelf kan bijdragen aan het verkleinen van zijn ecologische voetafdruk.

Deelname aan de IVN Klimaatcursus kost 60 euro voor IVN-leden en 75 euro voor mensen die geen lid zijn. Opgeven kan via www.ivnzwolle.nl.