GGD IJsselland met pop-up locatie in buurthuis Spoolde in Zwolle

Foto van auteur

Foto: GGD IJsselland

Zwolle – GGD IJsselland heeft maandag 25 oktober en dinsdag 26 oktober een pop-up voor vaccinatie in buurthuis Spoolde in Zwolle.

Zo wil men iedereen de kans geven om zich goed te laten informeren over het coronavaccin en de mogelijkheid bieden om zich te laten vaccineren. Een afspraak maken voor een prik is niet nodig. “Nu de besmettingen weer toenemen, is het nodig dat we alles inzetten wat bijdraagt om corona te stoppen. Daarom ben ik blij met de pop-up locatie in buurthuis Spoolde in Zwolle. Op deze manier kunnen inwoners van Zwolle dichtbij huis informatie of een vaccinatie krijgen,” aldus burgemeester Peter Snijders.

Op maandag 25 oktober van 9.00 tot 15.30 uur en op dinsdag 26 oktober van 13.00 tot 19.30 uur kun je in buurthuis Spoolde (Nilantsweg 109, Zwolle) terecht voor informatie over het coronavaccin en/of een eerste of tweede vaccinatie. Sebastiaan van Buuren, projectleider vaccinatie bij GGD IJsselland vult aan: “Met de pop-up locaties kunnen we iedereen de kans geven om zich op een laagdrempelige manier te laten informeren over corona en vaccins. Op deze manier kunnen mensen op basis van de juiste informatie een bewuste keuze maken. Als GGD willen we immers ieders gezondheid beschermen en bevorderen.”

De pop-up locatie in buurthuis Spoolde is niet de eerste pop-up locatie in Zwolle. In de afgelopen weken waren er al meerdere pop-up locaties in Zwolle. Ook de aankomende periode worden er verschillende tijdelijke locaties ingericht. En de vaccinatiebus rijdt nog steeds door de regio. Op alle locaties van GGD IJsselland kun je je zonder afspraak laten vaccineren of binnenlopen voor meer informatie. De actuele pop-up locaties vind je op ggdijsselland.nl/vaccinatielocaties-pop-up. De locaties en tijden van de vaccinatiebus staan op ggdijsselland.nl/vaccinatiebus.

Bij de pop-up locaties kan iedereen terecht voor meer informatie. Vanaf 12 jaar kun je daarnaast terecht voor een eerste of tweede prik. Wie voor de tweede prik komt, moet er rekening mee houden dat er tussen de eerste en tweede prik minimaal drie weken tijd zit. Er kan gekozen worden tussen het mRNA-vaccin (Pfizer) en het Janssen-vaccin. Wanneer de eerste prik bij een pop-up locatie of in de bus wordt gehaald, kan de tweede vaccinatie een volgende keer ook op een van deze locaties of op een van de vaste locaties van GGD IJsselland worden gehaald.

Voor kinderen van 12 tot en met 15 jaar geldt dat er bij vaccinatie een volwassene bij moet zijn. Jongeren van 16 en 17 jaar mogen alleen komen. Voor het laten vaccineren is een geldig legitimatiebewijs verplicht. Dit geldt ook voor kinderen. En vergeet het mondkapje niet.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)