Zorgeloze bekeravond voor PEC Zwolle

Foto van auteur


Zwolle – Zonder echt in de problemen te zijn gekomen heeft PEC Zwolle dinsdagavond de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker bereikt.

In het MAC3PARK stadion werd de nummer drie uit de Eerste Divisie, De Graafschap, met 4-1 geklopt. Yuta Nakayama, Mustafa Samyak, Dean Huiberts en Leandro Fernandes verzorgden de Overijsselse doelpunten.

Trainer/coach Art Langeler had geen wijzigingen doorgevoerd in de basiself. Dat betekende dezelfde elf namen aan de aftrap als zaterdag tegen Heracles Almelo. Ook op de bank dezelfde namen plus Rav van den Berg, die tegen de Almeloërs nog ontbrak.

Frivool
Met een goed gevoel begon PEC Zwolle aan de wedstrijd en dat was te zien in het veld. Met frivool voetbal werd De Graafschap achteruit gedirigeerd. In minuut vier leverde dit al de eerste serieuze kans op toen Mark Pabai van afstand probeerde te scoren. Via een De Graafschap-speler ging de bal echter over, maar uit de hoekschop was het alsnog bijna raak. Yuta Nakayama kopte uit kansrijke positie over. Ook een poging van Gevane Kastaneer, die op snelheid en met een knappe schaar zijn tegenstander uitspeelde, trof geen doel. De Graafschap raakte vijf minuten later de lat, toen Giovanni Korte profiteerde van halfbakken optreden van Sam Kersten. De vingertoppen van Kostas Lamprou waren bovendien ook nodig om de bal over de lat te duwen.

Nakayama breekt de ban
Nadat de wedstrijd iets inzakte, nam PEC Zwolle in de laatste tien minuten van het eerste bedrijf de touwtje stevig in handen. Zo schoot Adzic een vrije trap via de muur over en verraste Bram van Polen van afstand bijna Hidde Jurjus. De doelman kon met moeite keren, maar was kansloos op de daaropvolgende hoekschop. Nu kopte Nakayama wél raak: 1-0. Met Van den Berg en Thomas van den Belt voor Sam Kersten en Rico Strieder begon PEC Zwolle aan deel twee. Ook het tweede bedrijf startte PEC Zwolle furieus. Adzic had al binnen honderd tellen de 2-0 op het scorebord kunnen zetten, maar raakte de paal waarna Kastaneer op Jurjus stuitte. De tweede kans was wél raak. Wederom had Adzic een hoofdrol, maar het doelpunt kwam op naam van Saymak die Jurjus van dichtbij klopte. Het gaf PEC Zwolle vleugels want tien minuten later kon de goaltune opnieuw aan. Nu was het Dean Huiberts die na een heerlijke voetbalgoal en op aangeven van de uitblinkende Kastaneer zijn allereerste officiële doelpunt in het Zwolle-shirt maakte: 3-0.

Riante zege
Adzic had niet veel later de kans op de vierde treffer, maar kreeg de bal net niet langs de uitkomende Jurjus. Via invaller Joey Konings deed De Graafschap tien minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd nog wel wat terug. De aanvaller mocht vanaf elf meter aanleggen nadat Mark Pabai de bal tegen de hand kreeg aangespeeld. Spannend werd het echter niet meer en bij het sluiten van de markt werd het zelfs nog 4-1 via invaller Leandro Fernandes, die de bal keurig de lange hoek in stuurde. Direct daarna blies Pol van Boekel voor het einde van de wedstrijd en dus kan PEC Zwolle zaterdagavond in de koker voor de loting van de tweede ronde.

Deze zaterdag staat ook de competitiewedstrijd tegen AZ op het programma. In Alkmaar wordt om 21.00 uur afgetrapt.

PEC Zwolle – De Graafschap: 4-1 (1-0).

Toeschouwers: 9.128

Scheidsrechter: Van Boekel

Gele kaarten: Strieder, Huiberts en Kastaneer (PEC Zwolle)

Opstelling PEC Zwolle: Lamprou, Van Polen, Nakayama, Saymak (69’ Reijnders), Kastaneer (83’ Fernandes), Huiberts, Adzic (73’ De Wit), Strieder (46’ Van den Belt), Kersten (46’ Van den Berg), Redan en Pabai.

De Graafschap: Jurjus, Lelieveld, Baas, Lieftink, Acheffay (72’ Vergera Berrio), Schuurman, Korte (72’ Neghli), Opoku (63’ Brittijn), Dekker, Fortes (81’ Hilderink) en Haen (63’ Konings).

Scoreverloop:

42’ Nakayama 1-0
52’ Saymak 2-0
62’ Huiberts 3-0
81’ Konings pen. 3-1
90+3’ Fernandes 4-1

Jumbo Van Andel, Epe ‘Man of the Match’: Yuta Nakayama

Bron: PEC Zwolle

Foto's 12
Zorgeloze bekeravond voor PEC Zwolle
Zorgeloze bekeravond voor PEC Zwolle
Zorgeloze bekeravond voor PEC Zwolle
Zorgeloze bekeravond voor PEC Zwolle
Zorgeloze bekeravond voor PEC Zwolle
Zorgeloze bekeravond voor PEC Zwolle
Zorgeloze bekeravond voor PEC Zwolle
Zorgeloze bekeravond voor PEC Zwolle
Zorgeloze bekeravond voor PEC Zwolle
Zorgeloze bekeravond voor PEC Zwolle
Zorgeloze bekeravond voor PEC Zwolle
Zorgeloze bekeravond voor PEC Zwolle

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)