Zwolle – Persoonlijke ervaring op het gebied van psychische en psychiatrische problemen en verslaving wordt steeds vaker als bron van kennis gezien die als ervaringsdeskundigheid ingezet kan worden in de praktijk. Wat zijn de sterke kanten en wat zijn de valkuilen van ervaringsdeskundigheid en op welke wijze wordt deze deskundigheid ingezet? Over dit en meer wordt van gedachten gewisseld op de gratis studiemiddag ‘Ervaringsdeskundigheid; de cliënt in de professional en de professional in de cliënt’ op woensdag 17 juni op Hogeschool Windesheim in Zwolle.
Cliëntenorganisaties nemen initiatieven en starten verschillende projecten waarbij (ex) cliënten hun ervaringen gebruiken om anderen te ondersteunen op hun weg naar herstel. Steeds meer organisaties nemen in hun beleid op dat zij een bepaald aantal medewerkers in dienst nemen die ervaringsdeskundig zijn. En ook het onderwijs houdt zich bezig met ervaringsdeskundigheid; er zijn kenniskringen, lectoren en promovendi met dit onderwerp bezig. Hogeschool Windesheim doet onderzoek op dit gebied en ontwikkelt specifieke modules voor ex-cliënten binnen de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH).
Dit alles leidde ertoe dat Dimence, RIBW Zwolle, Deltion College en Windesheim elkaar opzochten om een studiemiddag te organiseren met als titel ‘Ervaringsdeskundigheid; de cliënt in de professional en de professional in de cliënt’. De studiemiddag is kosteloos en vindt plaats op 17 juni, 14.00 tot 17.30 uur op Hogeschool Windesheim in Zwolle. Wilt u meer informatie of wilt u zich opgeven? Neem dan via e-mail contact op met Brenda Goossens van Hogeschool Windesheim, bl.goossens@windesheim.nl, o.v.v. Week van de Psychiatrie.