Het weer: Veel wolken, misschien een drup regen

Scheldelaan
Foto: Ank Pot

Donderdag kan kurkdroog weer in Zwolle niet worden gegarandeerd. Er is veel bewolking die hoort bij een treuzelend front boven het noorden van het land. Uit het wolkendek zouden wat regendruppeltjes kunnen lekken. De meeste kans daarop in de middag.

Soms komt de zon flauwtjes door de wolkenmassa heen, veel valt er niet van te verwachten. Het kwik loopt op van ongeveer 12 graden ’s morgens vroeg naar maximaal 18 graden ’s middags. Dat is ongeveer dezelfde temperatuur als op woensdag en vrij normaal voor de tijd van het jaar. De wind is zuidwest tot west en matig van kracht.

In de avond en nacht naar vrijdag is de bewolking tijdelijk dunner. De wind wordt zwak en de temperatuur daalt naar ongeveer 11 graden. Vrijdag overdag hangt er veel bewolking boven Zwolle. De kans op een buitje lijkt groter dan op donderdag. De temperatuur ’s middags gaat naar 19 graden, bij een iets aantrekkende zuidwestenwind.

De opwarming op zaterdag naar ruim 20 graden staat nog steeds op de weerkaarten. De zon krijgt meer ruimte en het blijft droog. Een verder aantrekkende westenwind betekent de luwte opzoeken in Zwolle.

De onzekerheid over wel of geen warme zondag is er niet kleiner op geworden. De weermodellen blijven uiteenlopen. Komende dagen moeten meer duidelijkheid brengen.

Foto 1
Scheldelaan - Foto: Ank Pot
Scheldelaan
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)