Het weer: Onweer ligt op de loer

Winkelcentrum AA-landen
Foto: Ank Pot

Donderdag schuiven wolkenvelden voor de zon langs. Buien liggen op de loer. Ze zijn in de ochtend al actief boven de zuidelijke helft van het land. Ergens in de middag schuiven ze uit het zuidoosten op Zwolle af. ’s Avonds is de kans op een onweersbui groot.

Voor de buien uit loopt de temperatuur op van ongeveer 13 graden ’s morgens naar 20 tot 23 graden in de middag. Duidelijk koeler dan op woensdag, toen in Zwolle een zomerse middagtemperatuur van dik 27 graden werd gemeten. De wind is donderdag zwak tot matig uit het zuidoosten, buien kunnen wel uitschieters veroorzaken.

In de nacht naar vrijdag dutten de buien in en ook de wind gaat liggen. Mistbanken kunnen ’s nachts in de vochtige lucht na de buien gemakkelijk ontstaan, vooral in het buitengebied. Vrijdag overdag is er een afwisseling van zonneschijn en wolken. Buienactiviteit lijkt zich ver zuidelijk af te gaan spelen, maar in de middag duikt er misschien nog eentje op in onze omgeving.

Met de buien zijn we in minder warme lucht terechtgekomen. Vrijdag en in het pinksterweekend liggen de middagtemperaturen tussen 21 en 23 graden. Prima om buiten dingen te doen. Vanaf zondag wordt de invloed van een hogedrukgebied boven het zuiden van Scandinavië groter. Bij ons drukt dat de kans op buien flink.

Foto 1
Winkelcentrum AA-landen - Foto: Ank Pot
Winkelcentrum AA-landen
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)