Gemeente verbiedt supportersparade door Zwolle

'Walk to the Stadium' in 2023 op de Grote Markt.
Foto: Peter Denekamp

De gemeente Zwolle geeft PEC Zwolle supporters geen toestemming om zondag vanuit de binnenstad naar het stadion te wandelen. Burgemeester Peter Snijders betreurt het besluit omdat de zogeheten ‘Walk to the stadium’ door kon gaan als er vooraf goede afspraken met de supporters gemaakt konden worden.

Voorafgaand aan de laatste thuiswedstrijd van het seizoen wilden de PEC-aanhangers in een stoet vanaf het Grote Kerkplein naar het stadion lopen. Het Openbaar Ministerie, de gemeente en politie wilden afspraken maken met de supporters over een goed en veilig verloop.

“De driehoek wilde afspraken maken over een andere startlocatie, onder meer vanwege de ervaringen van vorig jaar en de verwachte drukte in de binnenstad door het pinksterweekend,” schrijft de gemeente in een statement. “Daar wilden de supporters niet in meegaan en na verschillende contacten is het de afgelopen dagen niet helder geworden wie de daadwerkelijke organisator is.”

Zonder de afspraken vindt de veiligheidsdriehoek de ‘Walk to the stadium’ te risicovol. De gemeente besloot daarom de supportersparade door Zwolle te verbieden.

“Het is jammer dat dit besluit nodig is, want er was bereidheid om onder voorwaarden deze mars toe te staan,” reageert burgemeester Snijders. “Ook omdat PEC Zwolle zondag haar laatste wedstrijd van dit seizoen speelt en er afscheid genomen wordt van Bram van Polen. Maar dan is het wel belangrijk dat we met elkaar afspraken kunnen maken voor een ordentelijk verloop. Dat doen we bij iedereen die iets organiseert in deze stad.”

Foto 1
'Walk to the Stadium' in 2023 op de Grote Markt. - Foto: Peter Denekamp
'Walk to the Stadium' in 2023 op de Grote Markt.
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)