Vernieuwde Koggelaan feestelijk geopend, automobilisten rijden regelmatig fietstunnel in

|   Laatste wijziging

Auto's staan voorgesorteerd om het fietspad naar de Van Karnebeektunnel op te rijden.
Foto: Ruben Meinten

De vernieuwde Koggelaan is woensdag feestelijk geopend door wethouder Gerdien Rots. Samen met Moris, een jonge buurtbewoner, fietste ze door een groen lint. De weg door Hanzeland is smaller geworden en voorzien van een rij bomen en plantjes. De gemeente spreekt dan ook over het Koggepark, een groene verbinder in de Spoorzone. Niet iedereen is even enthousiast, buurtbewoners geven aan dat sinds de weg geopend is, automobilisten op het fietspad naar de Van Karnebeektunnel terechtkomen.

Op de Koggelaan is nu meer ruimte voor fietsers en klimaatmaatregelen. De automobilist is er te gast en dat past bij het gemeentelijk beleid om het gebruik van auto’s in de stad te ontmoedigen. Volgens de gemeente Zwolle kunnen automobilisten geen fietsers meer inhalen en komt het de verkeersveiligheid ten goede.

Niet alle bewoners delen die mening. Zo vertellen meerdere omwonenden dat er nog steeds redelijk veel vrachtverkeer over de Koggelaan rijdt en politieagenten dagelijks met spoed op hoge snelheid over de smalle weg rijden om bij de Van Karnebeektunnel te komen. Ook rijden er bijna dagelijks automobilisten het Van Karnebeekpad op, een fietspad tussen Assendorp en Zwolle-Zuid.

Geen reactie
“Dat probleem is nu opgelost,” zei Mariska Schok, woordvoerder van de gemeente, twee weken geleden. “We hebben een rood-wit paaltje geplaatst op de toerit naar het fietspad.” 1Zwolle stuurde de gemeente meerdere foto’s toe waarop te zien was dat het paaltje er al stond en auto’s nog steeds voorsorteren om het fietspad op te rijden. Tot op heden heeft de gemeente, ondanks herhaalde verzoeken, niet meer gereageerd.

De nieuwe inrichting van de Koggelaan helpt volgens de gemeente ook om wateroverlast te voorkomen bij plensbuien. Het water kan nu de bodem in zakken en hoeft niet meer te worden afgevoerd via het riool. De aanpassing van de Koggelaan heeft bijna 2,5 miljoen euro gekost.

Foto's 4
Auto's staan voorgesorteerd om het fietspad naar de Van Karnebeektunnel op te rijden. - Foto: Ruben Meinten
Auto's staan voorgesorteerd om het fietspad naar de Van Karnebeektunnel op te rijden.
Foto: Ruben Meinten
De feestelijke heropening van de Koggelaan. - Foto: Obbe Bakker
De feestelijke heropening van de Koggelaan.
Foto: Obbe Bakker
Vernieuwde Koggelaan feestelijk geopend, automobilisten rijden regelmatig fietstunnel in - Foto: Obbe Bakker
Foto: Obbe Bakker
Vernieuwde Koggelaan feestelijk geopend, automobilisten rijden regelmatig fietstunnel in - Foto: Obbe Bakker
Foto: Obbe Bakker

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)