Het weer: Tot in de middag kans op buien

Omgeving Windesheim
Foto: Obbe Bakker

Woensdagochtend is een frontensysteem met nachtelijke regen Zwolle gepasseerd. Aan de achterkant breekt langzamerhand de bewolking, maar enkele buien zijn zeker te verwachten. ’s Middags kan daar ook onweer in zitten.

Later in de middag neemt de kans op buien af. De bewolking wordt steeds meer opgeruimd en ’s avonds verschijnt de zon nog mooi in beeld. Ze gaat pas om 21.46 uur onder. Het kwik stijgt van 15 graden ’s morgens naar ongeveer 18 graden ’s middags, iets koeler dan op dinsdag. De hele woensdag waait het matig, kracht 3, uit het zuidwesten tot westen. In de avond neemt de wind af.

De woensdagse buien worden aangestuurd door een lagedrukgebied boven de Noordzee. Donderdag komt dat nog een beetje dichterbij, dus ook dan zijn we nog niet van de buiigheid af, in de middag activeren ze zelfs. Vrijdag verschijnen na een overwegend droge ochtend, ’s middags weer een of meer buien.

Het weekend in Zwolle ziet er droog maar vrij koel uit. Met de noordenwind die er dan waait hoef je geen wonderen van de temperatuur te verwachten, ongeveer 18 graden is het maximum. Het is nog even de vraag hoe de zon het gaat doen, mogelijk schuiven wolkenvelden vanaf zee over de stad.

Foto 1
Omgeving Windesheim - Foto: Obbe Bakker
Omgeving Windesheim
Foto: Obbe Bakker

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)