Twee Zwolse meiden (14) zetten beste beentje voor tijdens Halve Marathon

Van links af Floor ter Haar en Sera Veenstra.
Foto: Peter Denekamp

De laatste trainingsweek is aangebroken voor Sera Veenstra en Floor ter Haar. De twee 14-jarige meiden uit Zwolle zetten zaterdag hun beste beentje voor tijdens de Zwolse Halve Marathon. Het duo is niet alleen van plan om de 4 Engelse mijlen te volbrengen, ze willen ook zo veel mogelijk geld ophalen voor Hart voor Zwolle.

De organisatie van het hardloopevenement verbindt zich dit jaar aan het goede doel Hart voor Zwolle, een stichting die jongeren in contact brengt met stadsgenoten die te maken hebben met eenzaamheid.

“Ik vind hardlopen sowieso al leuk, helemaal als ik het samen kan doen met Sera,” vertelt Floor. “En dan doen we het ook nog eens voor een goed doel,” vult Sera aan. De twee meiden zitten bij elkaar in de klas op het Greijdanus. Last van eenzaamheid hebben ze niet. “We hebben veel vriendinnen,” vertelt Floor. “Dat is natuurlijk niet voor iedereen zo.”

“Daarom is het eigenlijk wel perfect dat we op deze manier geld kunnen inzamelen,” zegt Sera. “Het is fijn dat Hart voor Zwolle mensen helpt, zodat ze weer gezelschap hebben.” De meiden hebben een goede conditie door voetbal. Voor hen is het niet de vraag of ze de eindstreep in het hart van Zwolle gaan halen. “Ik denk dat die 6,5 kilometer wel moet lukken,” zegt Sera. Wat nog wel kan verbeteren is het aantal sponsoren dat de meiden wil steunen in hun sportieve strijd tegen eenzaamheid.

Op de pagina van Floor staat de teller inmiddels op 95 euro. Op die van Sera prijkt momenteel een bedrag van 35 euro.

Foto 1
Van links af Floor ter Haar en Sera Veenstra. - Foto: Peter Denekamp
Van links af Floor ter Haar en Sera Veenstra.
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)