Het weer: Veel bewolking, in de avond buien

Pas woensdag wordt de lucht boven het vogeleiland in de Dobbe blauw.
Foto: Ank Pot

Dinsdag ligt Zwolle tijdelijk in mildere lucht, die ook vochtig is. Overheersend is bewolking waar de zon een hele kluif aan heeft. ’s Morgens vroeg kan er wat lichte regen uit lekken en in de middag groeit de kans op een bui.

Dinsdagmorgen onder de wolken is de temperatuur ongeveer 13 graden, ’s middags zit er 20 graden in, misschien 22 graden wanneer de zon toch door de wolkenmassa heen komt. De zuidwestenwind is zwak tot matig, kracht 2 à 3. Dinsdagavond en in de nacht naar woensdag is de kans op regen groot, want twee fronten trekken over met buien. Daarachter keert de koelere lucht terug.

Woensdag en donderdag is het niet warm, maar we profiteren van hogedrukinvloed vanuit Frankrijk. Actieve regenstoringen blijven op afstand en beide dagen zijn de zonnekansen groot. Woensdag begint Zwolle waarschijnlijk nog wel met enige bewolking, in de loop van de dag wordt de lucht overwegend blauw.

De middagtemperatuur is een bescheiden 18 graden, de krachtige zon maakt echter veel goed. Misschien wordt er nog een behoorlijk zonnige vrijdag aan vastgeplakt ook.

Foto 1
Pas woensdag wordt de lucht boven het vogeleiland in de Dobbe blauw. - Foto: Ank Pot
Pas woensdag wordt de lucht boven het vogeleiland in de Dobbe blauw.
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)