Het weekendweer: Wisselvallig en zaterdag ook winderig

Almelose Kanaal
Foto: Obbe Bakker

Het weekend in Zwolle verloopt wisselvallig. Zaterdagochtend trekken vanuit het zuidwesten buien over. ’s Middags is de kans om nat te worden kleiner, maar zeker niet nul. In de loop van de middag en ’s avonds neemt de kans op buien weer toe.

De zon moet het hebben van gaten in de bewolking en dan is meteen haar zomerkracht voelbaar. Windkracht 3 tot 5 uit het zuidwesten doet zaterdag echter meer denken aan herfst. De temperatuur van maximaal 19 graden is enkele graden lager dan het gemiddelde voor medio juni. De dag start met circa 13 graden op de thermometer.

Een lagedrukgebied tolt met het centrum rond in de buurt van Schotland. Het houdt bij ons de wisselvalligheid gaande. Ook op zondag, hoewel de ochtend wel eens droog zou kunnen verlopen. In de middag en avond heeft Zwolle weer grotere kans om een regenbui over zich heen te krijgen. De zuidwestenwind doet iets rustiger aan, kracht 3, in de avond verder afzwakkend. Een maximumtemperatuur van 19 graden, mocht de zon haar weg vinden door het uitgebreide wolkenpakket.

In de nieuwe week schuift het lagedrukgebied door naar Noorwegen. Dat biedt maandag en dinsdag nog geen uitzicht op droog weer. Regenstoringen trekken via Frankrijk onze kant op. Neerslag op beide dagen, volgens de huidige berekeningen dinsdag later op de dag weer een flinke bak vol. Twee lichtpuntjes: het wordt een beetje warmer, Zwolle haalt 20 graden Celsius binnen en er staat minder wind.

Foto 1
Almelose Kanaal - Foto: Obbe Bakker
Almelose Kanaal
Foto: Obbe Bakker

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)