Het weer: Zonnig begin, later meer bewolking en ’s nachts stevige buien

Spoorlijn Zwolle - Deventer.
Foto: Obbe Bakker

Donderdag start na een heldere nacht fris, een temperatuur rond 7 graden ’s morgens vroeg. De zon is er snel bij en het warmt op, ’s middags hebben we een maximumtemperatuur van ongeveer 21 graden in de stad. De wind komt zwak uit het oosten.

Eerst zijn er sluierwolken waar de krachtige zon nog moeiteloos doorheen brandt. ’s Middags wordt de bewolking van het zuiden uit dikker, een lastige zaak voor de zon. De wolken hangen samen met een storing die vanuit Frankrijk nadert. In de avond is er al een heel kleine kans op een bui, die we voor de zekerheid toch even noemen.

Op deze donderdag 20 juni begint de astronomische zomer. De zon staat na het middaguur maximaal hoog aan de hemel en we beleven de langste dag en de kortste nacht van het jaar. Een onmiddellijke omslag naar zomerweer beleven we echter niet.

In de nacht van donderdag op vrijdag is de kans op stevige buien groot, met kans op onweer. Vrijdag trekt de rest van de Franse storing van zuidwest naar noordoost over. De verdeling van de buien over het land is nog onzeker. Voorlopig houden we het erop dat een staart van de nachtelijke buien vrijdagochtend over Zwolle heen komt. Mogelijk volgt ’s avonds een toegift. De buien kunnen vrijdag fors uitpakken.

Zaterdag schuift het centrum van een oceaanstoring over België en Frankrijk naar het oosten. Hoeveel buiigheid Zwolle ervan meekrijgt, bekijken we in het volgende weerbericht. Zondag staat vrij zonnig weer op het programma met een geringe regenkans. En een prima middagtemperatuur van 23 graden. In de loop van volgende week stijgt het kwik naar 25 graden of hoger, zomerse warmte is in zicht.

Foto 1
Spoorlijn Zwolle - Deventer. - Foto: Obbe Bakker
Spoorlijn Zwolle - Deventer.
Foto: Obbe Bakker

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)