Het weer: ’s Morgens wegtrekkende buien, daarna zon, wolken en wind

'Vissersdorp' in Aa-landen.
Foto: Ank Pot

Donderdag in de vroege ochtend trekt een buienzone over Zwolle. Mogelijk een pittige, gelukkig zit er vaart in. Rond 8 uur verdwijnen de buien naar het oosten en komen grote stukken blauwe lucht tevoorschijn.

De rest van de dag is het droog in Zwolle. Zon, stapelwolken en wind staan op het programma en het zicht is uitstekend. ’s Ochtends is de temperatuur ongeveer 15 graden, ’s middags zo’n 18 graden. Een betere score dan op woensdag, toen het kwik in de binnenstad tijdens een regenbui wegzakte naar een bedroevende 13 graden.

De westenwind laat zich donderdag voelen: windkracht 4, in de avond afzwakkend. Vrijdag arriveert, na een koel begin, iets warmere lucht voortgedreven door een zuidwestenwind. Uit die richting in de loop van de dag ook meer bewolking behorend bij een storing. Donderdagmiddag en -avond is er verhoogde kan op een bui.

Zaterdag komt de rest van de storing over met ’s middags de grootste buienkans. De middagtemperatuur stijgt naar ongeveer 23 graden. Zondag zakken we terug naar 20 graden, maar kijken we vooruit de nieuwe week in, dan is er duidelijk perspectief op warmte. Vanaf dinsdag een middagtemperatuur van 24 graden of hoger, wel met af en toe een zomerse bui in Zwolle.

Foto 1
'Vissersdorp' in Aa-landen. - Foto: Ank Pot
'Vissersdorp' in Aa-landen.
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)