Het weer: Minder warm en kans op buien in de middag en avond

't Kleine Veer
Foto: Hans Smit

Dinsdag beleeft Zwolle de weerdip van de week. Het is een stuk minder warm dan op maandag, toen ’s middags op veel plaatsen in de stad 27 graden op de thermometer stond. Dinsdag is maximumtemperatuur ongeveer 22 graden.

Het valt ook tegen met de zon. Ze komt er vooral ’s morgens nog wel door, maar het wolkenpakket wordt dikker en tegen de middag kan een eerste bui op de proppen komen. ’s Middags en ’s avonds is de kans op buien groter, mogelijk met onweersgerommel erbij. De stevige zuidwestenwind valt op. Een volle kracht 4 plus windvlagen bij een bui.

In de nacht naar woensdag is er nog maar weinig kans op een bui en de wind zwakt af. Woensdag begint de dag met een temperatuur van circa 15 graden. Eerst zijn er nog veel wolken, maar het blijft waarschijnlijk droog en ’s middags herstelt het weer zich verder. Meer zonneschijn en een middagtemperatuur van ongeveer 23 graden.

Donderdag tot en met zaterdag pakt Zwolle nog meer temperatuurwinst. Dankzij een hogedrukgebied wordt de zomerse 25 graden elke dag overtroffen, speelt de zon de hoofdrol en staat er weinig wind.

Foto 1
't Kleine Veer - Foto: Hans Smit
't Kleine Veer
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)